Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 17χρονου Ελληνα, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι ο 17χρονος, κατά τις βραδινές ώρες της 21/22.8.2014, στη Σπάρτη, προσπάθησε να διαρρήξει συνολικά εννέα καταστήματα, καθώς και το κτίριο που στεγαζόταν το παλαιό Δημαρχιακό Μέγαρο Σπάρτης, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.