Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 19:42

Αστυνομική επιχείρηση με 16 συλλήψεις στη Λακωνία

Αστυνομική επιχείρηση με 16 συλλήψεις στη Λακωνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (19.9.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 243 άτομα, εκ των οποίων 145 ήταν Ελληνες και 98 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 204 οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 53 άτομα, από τα οποία 22 ήταν Ελληνες και 31 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 16 άτομα. 

Πιο αναλυτικά:

  • Ένας (1) Ελληνας, για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
  • Ένας (1) Ελληνας, για πλαστογραφία.
  • Ένας (1) τσιγγάνος, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δύο (2) Ελληνες και ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Μία (1) Ελληνίδα, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Εννέα (9) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

 

Εξιχνιάστηκαν, δύο περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής σε οικίες, στη Σπάρτη και στη Σκούρα Λακωνίας, ενώ για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος δύο Ελλήνων ηλικίας 32 και 17 ετών, για κλοπή και από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Σπάρτης σε βάρος ενός 18χρονου τσιγγάνου, για απόπειρα κλοπής, αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 25 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.