Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 21:51

30 ταυτότητες εκδόθηκαν ήδη με το νέο σύστημα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας

30 ταυτότητες εκδόθηκαν ήδη με το νέο σύστημα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας

 

Οι πρώτες 30 ταυτότητες με το νέο online σύστημα εκδόθηκαν χθες και προχθές από το Γραφείο Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, και για την έκδοση της καθεμιάς δεν χρειάστηκαν παραπάνω από 10 λεπτά. Ολα γίνονται πλέον μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ), και όσο περνά ο καιρός και θα υπάρχει μεγαλύτερη εξοικείωση των υπαλλήλων με το σύστημα, τόσο ο χρόνος έκδοσης ταυτότητας θα μειώνεται. 

 

Οπως μάθαμε, κατά τις δύο πρώτες ημέρες εφαρμογής της νέας διαδικασίας δεν προέκυψαν προβλήματα, ούτε σε σχέση με το ηλεκτρονικό δημοτολόγιο -δηλαδή καθυστερήσεις από το σύστημα- ούτε από πλευράς των υπαλλήλων στα Δημοτολόγια, καθώς υπάρχει διάθεση συνεργασίας κι επικοινωνίας με τους αστυνομικούς υπαλλήλους. 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κάθε πολίτης που θέλει να βγάλει καινούργια ταυτότητα πηγαίνει όπως και πριν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του (σε όλα τα αστυνομικά τμήματα του νομού μπορεί να εξυπηρετηθεί), αλλά πλέον χρειάζεται μαζί του μόνο δύο φωτογραφίες του κι έναν μάρτυρα. Ο αστυνομικός υπάλληλος θα κάνει τα υπόλοιπα, αναζητώντας ηλεκτρονικά τα απαραίτητα στοιχεία για την έκδοση της ταυτότητας (επώνυμο, όνομα, ονοματεπώνυμο πατέρα, ονοματεπώνυμο μητέρας, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, δήμος δημοτολογίου, αριθμός οικογενειακής μερίδας, ιθαγένεια). Στη συνέχεια θα εκτυπώσει την αίτηση, θα κολλήσει τη φωτογραφία και στο τέλος θα καλέσει τον αιτούντα και τον μάρτυρά του για να υπογράψουν.

 

Ν.Κ.