Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 20:05

Μερόπη: Ληστής έδεσε Ρωσίδα και πήρε 30.000 ευρώ

Γράφτηκε από την

Ενας ψηλός άντρας με κουκούλα που έκρυβε το πρόσωπό του και ένα όπλο στα χέρια, μπήκε προχθές μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα σε ένα παλιό λιοτρίβι μεταξύ Μερόπης και Οιχαλίας, όπου μένουν μια Ρωσίδα και ο Ελληνας σύντροφός της. 

Εκείνη την ώρα η 44χρονη Ρωσίδα ήταν μόνη της, κι όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με το ληστή αυτός την ακινητοποίησε απειλώντας την με το όπλο και της έδεσε  τα χέρια για να ψάξει ανενόχλητος. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης φαρμάκωσε τα σκυλιά που είχαν στο εργοστάσιο και έτσι άνοιξε ανενόχλητος την κεντρική πόρτα, απ' όπου μπήκε μέσα. Ενώ, φαίνεται πως ήξερε ότι ο σύντροφος της γυναίκας και ιδιοκτήτης του παλιού εργοστασίου είχε κρυμμένα λεφτά. Μάλιστα η ίδια είπε στους αστυνομικούς του Α.Τ. Μελιγαλά ότι ο ληστής πήρε από το σπίτι 130 ευρώ, που ήξερε η ίδια πως υπάρχουν, και 3 κινητά τηλέφωνα. Ομως, ο σύντροφός της δήλωσε στους αστυνομικούς ότι είχε φτιάξει μια κρυψώνα μέσα στο παλιό εργοστάσιο και ο ληστής την βρήκε παίρνοντας από μέσα 30.000 ευρώ.
Εν τω μεταξύ ο φόβος έχει κυριεύσει τους κατοίκους της Οιχαλίας μετά και τη ληστεία που καταγγέλθηκε από το ζευγάρι. Κάτοικοι που τηλεφώνησαν στην "Ε" διαμαρτυρήθηκαν ότι οι κλέφτες αλωνίζουν στην περιοχή τους και πολλά σπίτια στο χωριό τους έχουν γίνει στόχος. Μετά και την προχθεσινή ληστεία ο φόβος τους μεγάλωσε και δεν ξέρουν ποιο θα είναι το επόμενο σπίτι που οι κλέφτες θα ανοίξουν. Ενώ κατήγγειλαν ότι πριν δυο μέρες μπήκαν στο σπίτι συγχωριανού τους ο οποίος μένει στην Αθήνα.
Ν.Κ.