Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 08:11

Εξιχνίαση 17 κλοπών στη Δυτική Μάνη

Γράφτηκε από τον
Εξιχνίαση 17 κλοπών στη Δυτική Μάνη

Δεκαεπτά νέες περιπτώσεις κλοπών που είχαν διαπράξει το περασμένο καλοκαίρι 4 Αλβανοί και ένας Πακιστανός σε ξενοδοχείο, ενοικιαζόμενα δωμάτια και σπίτια στην περιοχή της Δυτικής Μάνης προέκυψαν από την ανακριτική διαδικασία, με τη λεία να ξεπερνά τις 18.000 ευρώ.

Τα 17 αυτά περιστατικά έρχονται να προστεθούν στα 19, που ήδη είχαν εξιχνιαστεί από το καλοκαίρι σε Μεσσηνία, Λακωνία και Φωκίδα, σε μία υπόθεση, όπου οι δράστες συνδύαζαν τις διακοπές τους με τη... δουλειά.

Ειδικότερα, όπως αποδείχθηκε τώρα, οι δράστες από τις 6 Μαΐου έως και τις 10 Αυγούστου 2014 είχαν “μπουκάρει” σε 2 σπίτια στο Νεοχώριο Λεύκτρου, σε 6 ενοικιαζόμενα δωμάτια και σπίτια στη Στούπα, σε 5 ενοικιαζόμενες κατοικίες στον Αγιο Δημήτριο, σε ένα ξενοδοχείο στον Αγιο Νικόλαο (το “χτύπησαν” 3 φορές) και σε μία ενοικιαζόμενη κατοικία στην Πλάτσα. Από όλα αυτά αποσπούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα με το συνολικό ποσό που πρόκυψε και από τις 36 κλοπές να αγγίζει τις 40.000 ευρώ.

Η δράση των παραπάνω είχε αποκαλυφθεί λίγες ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Στις 12 Αυγούστου είχαν συλληφθεί οι δύο Αλβανοί (23 και 46 ετών αντίστοιχα) και ο 30χρονος Πακιστανός (τότε είχαν κριθεί προφυλακιστέοι) σε αστυνομικό μπλόκο στη Μικρή Μαντίνεια, ενώ ένας ακόμα Αλβανός, που φέρεται ότι είχε ηγετικό ρόλο στη σπείρα και σε βάρος του υπήρχε και από πριν ένταλμα σύλληψης, είχε ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου και είχε χαθεί τρέχοντας μέσα στον κόσμο. Παράλληλα από τα νέα στοιχεία και την έρευνα προέκυψε ότι στη σπείρα υπήρχε και πέμπτο μέλος, ένας ακόμα 34χρονος Αλβανός, ο οποίος αναζητείται.

Οπως είχε τότε ομολογήσει ένας από τους δράστες, δεν ήταν το πρώτο καλοκαίρι που είχαν αναπτύξει εγκληματική δραστηριότητα στην Ελλάδα. “Δούλευαν” για δύο μήνες και τον υπόλοιπο χρόνο ζούσαν με τα χρήματα που έβγαζαν πουλώντας τα κλοπιμαία στην Αλβανία. Τρύπωναν σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και εξοχικά σπίτια και... έγδυναν συνήθως Ευρωπαίους τουρίστες.

Εως τώρα, εκτός από τη δράση τους στις παραπάνω περιοχές της Δυτικής Μάνης και την Καρδαμύλη, γνωστό είναι από το παρελθόν το... πέρασμά τους και από περιοχές της Ανατολικής Μάνης (Αρεόπολη, Λιμένι και Νέο Οίτυλο) και από την Ερατεινή Φωκίδας.

Η νέα δικογραφία, που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή όλων των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Δ.Πλ.


NEWSLETTER