Σάββατο, 04 Απριλίου 2015 21:35

Πως δρούσε το κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης στην Καλαματα

Ηρωίνη μέσα στο σχολικό συγκρότημα του Πολυκλαδικού πωλούσε η μια από τις δύο εγκληματικές ομάδες των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας. Οι τσιγγάνοι που ανήκουν σε δύο διαφορετικές οικογένειες και δεν συνεργάζονταν μεταξύ τους, είχαν βάλει στο κόλπο μέχρι και τα παιδιά τους.

Οπως έγραψε από χθες η "Ε" οι οικογένειες των τσιγγάνων έστελναν τα παιδιά για να παραδώσουν την ηρωίνη και να πληρωθούν, για να μην τους συλλάβουν οι αστυνομικοί. Σήμερα το πρωί τα 21 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ τους και τσιγγάνες γυναίκες που συμμετείχαν στην "οικογενειακή επιχείρηση" μαζί με τους άντρες τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και την ανακρίτρια Καλαμάτας και αύριο ξεκινούν οι απολογίες τους. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και 9 λαϊκοί οι οποίοι ήταν οι ντίλερ που διακινούσαν τις 90.000 δόσεις της ηρωίνης, που σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα έσπρωξαν οι οικογένειες και τα βαποράκια τους από τις αρχές του χρόνου στα στέκια των ναρκομανών της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας και της Λακωνίας. 

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  

Η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας μετά από πολύμηνη και συστηματική δουλειά έφτασε να ξηλώσει τα δύο κυκλώματα που προμήθευαν με ηρωίνη όλη τη Μεσσηνία. Στον καταυλισμό κατέφταναν έμποροι και από τους γύρω νομούς για να αγοράσουν, ενώ την ηρωίνη προμηθεύονταν οι οικογένειες από διαφορετικούς εμπόρους στο Ζεφύρι και τα Λιόσια. Ο ένας μάλιστα, είναι αδερφός μιας από τις γυναίκες που κατηγορούνται και συνελήφθησαν. Πρόκειται για τον έμπορο τον οποίο αναζητούσε η Αστυνομία μετά τη σύλληψη της γυναίκας με το ένα κιλό ηρωίνη, το Μάρτιο στα διόδια των Αρφαρών. Ο εν λόγω κατηγορούμενος είχε παραδοθεί στις δικαστικές αρχές την προηγούμενη των συλλήψεων και είχε πάρει προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή το απόγευμα. Ομως συνελήφθη και αυτός σε ξενοδοχείο της Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων το πρωί της Παρασκευής. Ο άλλος "χονδρέμπορος" που προμήθευε την άλλη οικογένεια συνελήφθη στο σπίτι του στο Ζεφύρι, όπου μέσα σε χρηματοκιβώτιο οι αστυνομικοί βρήκαν 35.000 ευρώ. 

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Οι αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών δεν άφησαν τίποτα στην τύχη. Η δουλειά τους δεν ξεκίνησε με τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων στις αρχές του χρόνου. Είχε ξεκινήσει πέρυσι τέτοια εποχή όταν έπιασαν δύο τσιγγάνους στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ "Μαρινόπουλος", στην οδό Αθηνών. Τότε βρήκαν πάνω τους 110 γραμμάρια ηρωίνη. Μετά σε επιχείρηση που έγινε βρήκαν θαμμένα κοντά στον καταυλισμό 870 γραμμάρια ηρωίνη και συνέλαβαν μέλη από την οικογένεια της μιας εγκληματικής ομάδας. Επίσης, οι περιπολίες των αστυνομικών είχαν ενταθεί στην γύρω περιοχή και συχνά γίνονταν συλλήψεις χρηστών. Ενώ πρόσφατα συνελήφθη και προφυλακίστηκε και ένας από τους ντίλερ με πλούσιο ποινικό παρελθόν. Αυτός και ένας ακόμα λαϊκός μπλεγμένος επίσης με τα ναρκωτικά, αγόραζαν και έσπρωχναν στην αγορά ηρωίνη και από τις δύο οικογένειες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εγκληματικές οργανώσεις στις συνεννοήσεις μεταξύ τους χρησιμοποιούσαν τους δικούς τους κωδικούς. Για παράδειγμα την ηρωίνη την έλεγαν “κογιανή” και τη ζυγαριά “μέτρο”. Την ηρωίνη την έκρυβαν κοντά στον καταυλισμό και οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στα χόρτα κουτί από αναψυκτικό και μέσα μια κάλτσα. Μέσα στην κάλτσα υπήρχαν 7 συσκευασίες ηρωίνης των 5 γραμμαρίων. Θαμμένες σε άλλη πλευρά του καταυλισμού, μέσα σε ένα καλαμιώνα δίπλα στο ρέμα βρήκαν σακούλες περιτυλιγμένες με εφημερίδα που περιείχαν συσκευασίες των 4,5 – 5 γραμμαρίων χωρισμένες και έτοιμες για πώληση, με συνολικό βάρος γύρω στα 40 γραμμάρια. Οπως φαίνεται στη Μεσσηνία δεν έκανε κανείς άλλος τόσο μεγάλη σε ποσότητες διακίνηση ηρωίνης - ενώ δεν πωλούσαν ποτέ κάτω από 5 γραμμάρια τη φορά. Οι οικογένειες έφερναν είτε οι ίδιοι ή μέσω μεταφορέα -όπως συνέβη και με τη γυναίκα η οποία συνελήφθη στα διόδια Αρφαρών-, μεγάλες ποσότητες από την Αθήνα. Εδώ συνεργάζονταν με καταδικασμένους στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών οι οποίοι ήταν οι ντίλερ που πήγαιναν και αγόραζαν στον καταυλισμό και τις πωλούσαν στη συνέχεια στους ναρκομανείς.