Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 18:39

Παρουσίαση της αναδιάταξης των αστυνομικών υπηρεσιών αύριο στην Τρίπολη

Παρουσίαση της αναδιάταξης των αστυνομικών υπηρεσιών αύριο στην Τρίπολη

Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η διαδικασία για την αναδιάταξη στην ΕΛΑΣ, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η «κοινωνική διαβούλευση», η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και των αστυνομικών διευθύνσεων, ώστε να έχουν υποβληθεί οι σχετικές προτάσεις και να υλοποιηθεί το σχέδιο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

 

Αύριο ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος παρουσιάσεων των σχεδίων του υπουργείου, από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, καθώς ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος, στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, στις έδρες των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο της αναδιάταξης περιλαμβάνει συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών, με την κατάργηση μικρότερων.

Στόχος, όπως είπε ο κ. Αναγνωστάκης είναι η ενίσχυση και ισχυροποίηση των αστυνομικών τμημάτων, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την ασφάλεια, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και τα δεδομένα που προκύπτουν από τις συνθήκες της εποχής, συμπεριλαμβανομένου και του προσφυγικού.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος κύκλος των παρουσιάσεων από τον κ. Αναγνωστάκη, πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 11 έως και 21 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή, τη Λαμία, τη Λάρισα, την Κοζάνη, την Κέρκυρα και τα Ιωάννινα.

Στις παρουσιάσεις παραβρέθηκαν τοπικοί βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, κ.ά.. Από πλευράς Αστυνομίας παραβρέθηκαν ο προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου, αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, οι γενικοί επιθεωρητές Αστυνομίας Νοτίου και Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγοι Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας και Δημήτριος Σοφιός, καθώς επίσης οι γενικοί Περιφερειακοί Αστυνομικοί Διευθυντές και οι διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας των νομών.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, τα αποτελέσματα από τις παρουσιάσεις αξιολογούνται ως ιδιαίτερα εποικοδομητικά, καθώς μέσα από τη διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς υποβλήθηκαν προτάσεις και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο δεύτερος κύκλος των παρουσιάσεων θα πραγματοποιηθεί στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, το Βόρειο Αιγαίο, το Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και την Αττική, ως ακολούθως:

- Την Τετάρτη 25/11 στην Τρίπολη,

- Την Πέμπτη 26/11 στην Πάτρα,

- Την Παρασκευή 27/11 στη Μυτιλήνη,

- Την Τετάρτη 2/12 στη Ρόδο,

- Την Πέμπτη 3/12 στο Ηράκλειο,

- Την Τρίτη 8/12 στην Αττική.

Με αφορμή τις παρουσιάσεις του σχεδίου αναδιάρθρωσης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχαμε δεσμευτεί, ως υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ότι τα σχέδια αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών θα τεθούν υπόψη των τοπικών φορέων και των κοινωνιών. Και αυτό κάνουμε με τις παρουσιάσεις που έχουμε προγραμματίσει σε όλη τη χώρα. Η διαδικασία αυτή μας έχει προσδώσει μια δυναμική, που μας επιτρέπει να αφουγκραστούμε τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, να βελτιώσουμε τα επιμέρους σχέδια αναδιάρθρωσης και να παρέμβουμε όπου απαιτείται, έτσι ώστε τα τελικά Σχέδια να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρη και κυρίως πιο αποτελεσματικά, προς όφελος των πολιτών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ