Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015 22:32

Σε εσπερίδα στην Κόρινθο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Γράφτηκε από την
Σε εσπερίδα στην Κόρινθο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμμετείχε σε εσπερίδα στην Κόρινθο με θέμα το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

 

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (18-12-2015), εισήγηση από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε εσπερίδα στο Επιμελητήριο Κορίνθου, με θέμα το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η εισήγηση έγινε μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Κορινθίας σε συνεργασία με τον GAIA (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τεχνολογιών Πληροφορικής της χώρας των Βάσκων), στο πλαίσιο του ερευνητικού συγχρηματοδοτούμενου έργου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «SME E-COMPASS»..

Η εσπερίδα απευθυνόταν σε μέλη του Επιμελητηρίου, σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό επιχειρείν, σε ερευνητές αλλά και σε απλούς πολίτες, που ενδιαφέρονται για τις σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Βασικός ομιλητής της εισήγησης ήταν ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, ενώ συμμετείχαν και εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υπηρεσίας.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της εισήγησης ήταν:

  • Ορισμός και οι κατηγορίες του ηλεκτρονικού εμπορίου.
  • Το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι επιχειρήσεις.
  • Η ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
  • Παρουσίαση της καμπάνιας “Feelsafe”.

 


NEWSLETTER