Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2016 12:10

3 συλλήψεις για χασισοφυτεία στην Αμφεια 

Γράφτηκε από την
3 συλλήψεις για χασισοφυτεία στην Αμφεια 

Ελεύθεροι κυκλοφορούσαν οι 3 κατηγορούμενοι ως καλλιεργητές μιας χασισοφυτείας με 27 δέντρα στην Αμφεια, από τον περασμένο Αύγουστο που τους πρωτοεντόπισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μέχρι και προχθές που τελικά τους συνέλαβαν. 

Οι αστυνομικοί ήξεραν ποιοι είναι, αλλά τα εντάλματα σύλληψης των κατηγορούμενων βγήκαν από τις ανακριτικές αρχές της Καλαμάτας μόλις την περασμένη Δευτέρα. 

Πρόκειται για τον 37χρονο ιδιοκτήτη του κτήματος όπου γινόταν η καλλιέργεια -και ο οποίος συνελήφθη στη Θουρία-, κι ακόμη για έναν 23χρονο κι έναν 24χρονο από την Καλαμάτα. 

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας ανακάλυψαν τη φυτεία με τα 23 χασισόδεντρα, ύψους τριών μέτρων, πέρυσι τον Αύγουστο στο κτήμα του 37χρονου στην Αμφεια, στη θέση Πυργιωτέικα. Στη συνέχεια την παρακολουθούσαν για να δουν ποιοι άλλοι εκτός του ιδιοκτήτη του χτήματος συμμετέχουν στην καλλιέργειά της. Στις 24 Αυγούστου, και ενώ οι αστυνομικοί παραφύλαγαν έξω από την περίφραξη του κτήματος, είδαν τον 23χρονο και τον 24χρονο να μπαίνουν μέσα. Ο ένας μάλιστα μιλούσε στο τηλέφωνο με τον 37χρονο ιδιοκτήτη εκείνη την ώρα. Ομως οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τους αιφνιδιάσουν κι έτσι οι δυο νεαροί έφυγαν τρέχοντας. 

Στην έρευνα που ακολούθησε, εκτός από τα 23 χασισόδεντρα στη φυτεία, ύψους από 2,5 έως 3 μέτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμη σε αποθήκη μέσα στο χτήμα: 4 ξεριζωμένα δενδρύλλια χασίς, 1.743 γραμ. χασίς, ένα κυνηγετικό όπλο, 2 ζώνες με 44 φυσίγγια και 2 συσκευές ασύρματης επικοινωνίας (μοτορόλα).


NEWSLETTER