Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011 20:21

Αργολίδα: Ενορκη Διοικητική Εξέταση για παρεμπόδιση αστυνομικού έργου σε Υπαστυνόμο Α΄

Γράφτηκε από την

Ανακοινώνεται ότι από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος Υπαστυνόμου Α΄, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, διότι επενέβη και παρεμπόδισε έργο αστυνομικών.

 

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή Πόρτο-χέλι, ιδιώτης ημεδαπός, που οδηγούσε το όχημά του σε κατάσταση μέθης, προσήχθη μαζί με το συνοδηγό, μετά από καταδίωξη, στο Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου, αφού προηγουμένως αρνήθηκε τον αστυνομικό έλεγχο, αντιστάθηκε, εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς.

 

Ο συγκεκριμένος Αξιωματικός, μετά την προσαγωγή, επιβίβασε τους δύο προσαγόμενους στο αυτοκίνητό του και αποχώρησε, επιστρέφοντας μαζί τους στο Αστυνομικό Τμήμα ύστερα από μιάμιση ώρα περίπου. Μετά την επιστροφή του, εξύβρισε τους αστυνομικούς, που είχαν προσαγάγει τα δύο άτομα.

 

Για το συγκεκριμένο θέμα ενημερώθηκε ο τοπικός Εισαγγελέας, ο οποίος ζήτησε να του υποβληθεί όλο το προανακριτικό υλικό, προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιολογήσει τη συμπεριφορά του Αξιωματικού, από ποινικής πλευράς. Παράλληλα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου θα υποβληθεί στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας πρόταση σχετικά με ενδεχόμενη διαθεσιμότητα του Αξιωματικού.

 

Σε βάρος του ιδιώτη, πέραν του διοικητικού προστίμου για την οδήγηση σε κατάσταση μέθης, σχηματίστηκε δικογραφία για αντίσταση, απείθεια και εξύβριση και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Ναυπλίου.