Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 21:03

Καταδίκες σε Σομαλούς για διευκόλυνση εξόδου από το αεροδρόμιο Καλαμάτας 

Καταδίκες σε Σομαλούς για διευκόλυνση εξόδου από το αεροδρόμιο Καλαμάτας 

Σε κάθειρξη 6 χρόνων και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 37χρονος Σομαλός για τη διευκόλυνση εξόδου ομοεθνούς του από το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Μάλιστα στη βαλίτσα του είχε και ένα σημειωματάριο όπου σημείωνε τα ονόματα και τις αμοιβές του, για κάθε ομοεθνή του που συνόδευε με πλαστά έγγραφα στο εξωτερικό. Η γυναίκα, η οποία έχει απελαθεί, καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή. 

Ο κατηγορούμενος πέρασε από τον έλεγχο διαβατηρίων και πήρε κάρτα επιβίβασης για να πετάξει για Μιλάνο, πέρυσι στη 1 Αυγούστου. Ο ίδιος είχε γνήσια ταυτότητα Ολλανδίας, καθώς έχει πάρει την υπηκοότητα και είναι Ολλανδός πολίτης. Μετά από λίγο -όπως κατέθεσε αστυνομικός- εμφανίστηκε και η Σομαλή, η οποία έδωσε στον έλεγχο ένα γνήσιο ολλανδικό διαβατήριο και άδεια παραμονής από την ίδια χώρα, αλλά στη φωτογραφία ήταν μια άλλη γυναίκα και όχι η ίδια. Μόλις ο κατηγορούμενος είδε ότι οι αστυνομικοί την κράτησαν προφασίστηκε ότι έχει ξεχάσει το πορτοφόλι του, για να μπορέσει να φύγει. Ομως δεν ήταν αρκετά πειστικός και οι αστυνομικοί ψάχνοντας τα πράγματά του βρήκαν το σημειωματάριο με τα ονόματα και δίπλα τις αμοιβές, που κυμαίνονταν από 500 έως 1.500 ευρώ, σύμφωνα με τον αστυνομικό. Μάλιστα, όταν προσήχθησαν στην Ασφάλεια και οι δύο, έκαναν ότι δεν γνωρίζονται, ωστόσο, τα εισιτήριά τους είχε κλείσει διαδικτυακά την προηγούμενη μέρα το ίδιο πρόσωπο. 

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος πάντως στην απολογία του ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε τη γυναίκα και είχε έρθει στην Ελλάδα να νοικιάσει σπίτι, με σκοπό να φέρει το παιδί του για μπάνια, το οποίο υποστήριξε ότι είχε δερματολογικά προβλήματα και τους το συνέστησε γιατρός. 

Ν.Κ.