Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 10:41

4,5 χρόνια σε 3 τσιγγάνους για ξυλοδαρμό υπάλληλου της ΔΕΔΔΗΕ στη Μεσσηνία

4,5 χρόνια σε 3 τσιγγάνους για ξυλοδαρμό υπάλληλου της ΔΕΔΔΗΕ στη Μεσσηνία

Ως επιδημία εξαπλώνονται οι ρευματοκλοπές στη Μεσσηνία, κυρίως από τσιγγάνους οι οποίοι εγκαθιστούν ολόκληρα κυκλώματα μέσα σε καταυλισμούς κλέβοντας ρεύμα με καλώδια από τις κολόνες της ΔΕΗ.

Χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάστηκαν 3 αδέλφια τσιγγάνοι από τη Μεσσήνη σε 4,5 χρόνια φυλάκιση (με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση), γιατί ξυλοκόπησαν άγρια έναν υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ όταν πήγε να αποσυνδέσει το καλώδιο με το οποίο έκλεβε ρεύμα ο πατέρας τους και ηλεκτροδοτούσε με αυτό κι άλλα σπίτια στον τσιγγάνικο μαχαλά. 

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής του ΔΕΔΔΗΕ Νίκος Μουτεβελής μίλησε στην αγόρευσή του για μάστιγα ρευματοκλοπών, που καταλήγει σε επιβάρυνση του καταναλωτή προκειμένου η επιχείρηση να... βγάλει τα σπασμένα. Μεγάλος είπε ακόμα ότι είναι ο κίνδυνος να σκοτωθεί κάποιος άνθρωπος από το ρεύμα, αλλά και για τους υπαλλήλους οι οποίοι κινδυνεύουν να ξυλοκοπηθούν. Στην εν λόγω περίπτωση μάλιστα, τον Ιούλιο του 2013, τον υπάλληλο τον έδειραν άγρια οι κατηγορούμενοι χτυπώντας τον με μπουνιές και κλοτσιές, αν και οι αστυνομικοί στέκονταν λίγα μέτρα μακρύτερα και έτρεξαν αμέσως να τον σώσουν. 

Ν.Κ.