Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 17:24

Βαριές καμπάνες για κλοπές σε ξενοδοχείο και γραφείο τελετών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Σε κάθειρξη 7 χρόνων ο ένας για δύο κλοπές και μια απόπειρα κλοπής και 6 χρόνων ο άλλος για μια κλοπή και μια απόπειρα κλοπής, καταδικάστηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 30χρονος Νησιώτης και ένας 29χρονος Καλαματιανός.

Ο Νησιώτης συνελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου πέρυσι από την Ασφάλεια Καλαμάτας γιατί λίγες ώρες νωρίτερα, μαζί με τον Καλαματιανό συνεργό του, είχαν προσπαθήσει να κλέψουν το εστιατόριο του ξενοδοχείου "Γαλαξίας" στην Καλαμάτα. Πριν φτάσουν στο ξενοδοχείο, άνοιξαν γραφείο τελετών στην οδό Αθηνών και από αυτοκίνητο της επιχείρησης έκλεψαν 4.000 ευρώ - κάτι που ωστόσο αρνήθηκαν χθες και οι δύο στις απολογίες τους, και ισχυρίστηκαν πως το μόνο που έκλεψαν από το γραφείο τελετών ήταν μπουκάλες με ουίσκι. Ο Νησιώτης επιπλέον καταδικάστηκε και για την κλοπή σε μια καφετέρια, όπου το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης είχε καταγράψει κάθε του κίνηση.  

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να τους ψάχνουν μετά την απόπειρα στο εστιατόριο, όπου τους κάλεσε ο υπάλληλος του ξενοδοχείου. Ο υπάλληλος έπιασε τους δύο διαρρήκτες την ώρα που αυτοί προσπαθούσαν να παραβιάσουν την πόρτα στο εστιατόριο και τους κυνήγησε. 

Ν.Κ.