Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 20:46

5 χρόνια στον "ποντικό" των δικηγορικών γραφείων

Γράφτηκε από την
5 χρόνια στον "ποντικό" των δικηγορικών γραφείων

Σε κάθειρξη 5 ετών καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας ο "ποντικός" που είχε ρημάξει το Διοικητήριο αλλά και τα γραφεία δικηγόρων της Καλαμάτας το τριήμερο 27-30 Νοεμβρίου 2009. Η ποινή του νεαρού διαρρήκτη, ο οποίος είναι χρόνιος χρήστης ουσιών, μειώθηκε από το δικαστήριο κατά 1 χρόνο.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός είχε διαρρήξει και γραφείο στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας απ' όπου πήρε έναν υπολογιστή - ενώ ένας από τους παθόντες ήταν και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης. Από τα γραφεία δικηγόρων και το Διοικητήριο είχε κλέψει χρήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και... μια εγκυκλοπαίδεια. Η σύλληψή του έγινε στο πάρκο σιδηροδρόμων, όπου η Αστυνομία τον έπιασε ενώ ετοιμαζόταν να πουλήσει τον υπολογιστή που είχε κλέψει από το γραφείο του Πρωτοδικείου.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια φαρμάκων, ενώ είπε ότι έκανε χρήση από τα 14 χρόνια του. Μιλώντας για τη ζωή του ως τη στιγμή που άρχισε να μπαινοβγαίνει στις φυλακές για μικροκλοπές, ξεδίπλωσε ένα δράμα που άρχισε στα 9 του. Είπε ότι τότε η μάνα του, που μεγάλωνε μόνη της 3 παιδιά, τον έδωσε σε ίδρυμα γιατί δεν μπορούσε να τα μεγαλώσει όλα. Ο αποχωρισμός του από την οικογένεια και τα αδέλφια του ήταν ένα από τα πρώτα σοκ που δέχτηκε στη ζωή του, όπως περιέγραψε στο δικαστήριο. Είπε ακόμα ότι θέλει πλέον να αλλάξει τη ζωή του και πως μόλις αποφυλακιστεί θα πάει στην Ισπανία, για να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα απεξάρτησης της Καθολικής Εκκλησίας, στο οποίο εντάχθηκε κι ο αδελφός του και ξεπέρασε τον εθισμό του στα ναρκωτικά.


NEWSLETTER