Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 09:41

Η Στυλιανή Γιαϊλόγλου νέα εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας

 

Η Στυλιανή Γιαϊλόγλου είναι η νέα εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.

Η νέα εισαγγελέας Καλαμάτας έρχεται από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετούσε εκεί από το 2014 ως αντεισαγγελέας και είναι νεοπροαχθείσα στο βαθμό της εισαγγελέα Πρωτοδικών. Επίσης έχει υπηρετήσει και στο Πρωτοδικείο Κοζάνης ως αντεισαγγελέας, πριν μετατεθεί στη Θεσσαλονίκη. Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Σταύρου, ο οποίος κατείχε πριν τη θέση, προήχθη πρόσφατα στο βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών και μετατίθεται. Εν τω μεταξύ αλλαγές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας υπάρχουν και ως προς τους αντεισαγγελείς, αφού η Μαρία Κωλέττη μετατίθεται στο Πρωτοδικείο Τρίπολης. 

Αλλαγές θα έχουμε όμως από το νέο δικαστικό έτος και στο Πρωτοδικείο και Εφετείο Καλαμάτας, καθώς και στην Εισαγγελία Εφετών. Οπως έχουμε ξαναγράψει, με απόφαση του Ανώτατου 15μελούς Δικαστικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε στις 17 Φεβρουαρίου, η αντεισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας Νικολίτσα Νικολοπούλου μετατίθεται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης. Στη θέση της τοποθετείται η νεοπροαχθείσα αντεισαγγελέας Εφετών Ειρήνη Τζίβα, η οποία υπηρετεί ως προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά και είναι αυτή που χειρίζεται το φάκελο του NOOR 1. Να σημειωθεί ότι ενόσω υπηρετούσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας είχε ασκήσει την ποινική δίωξη στους επιστάτες φραουλοχώραφων της Μανωλάδας που απασχόλησαν την κοινή γνώμη πανελλαδικά όταν πυροβόλησαν εργάτες γης από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι απαίτησαν να πληρωθούν τα μεροκάματά τους. 

Επίσης, η πρόεδρος Εφετών Καλαμάτας Αμαλία Μήλιου - Ζύγουνα μετατίθεται στο Εφετείο Πειραιά και στη θέση της έρχεται ο νεοπροαχθείς στον εν λόγω βαθμό Παναγιώτης - Ευριπίδης Αθανασόπουλος. 

Τέλος, σε θέση πρωτοδίκη Καλαμάτας τοποθετείται ο πάρεδρος Πρωτοδικείου Μιχάλης Ελβαντζόγλου.  

Ν.Κ.