Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 13:04

Ελεύθερος με όρους για το χασίς στους Γαργαλιάνους

Ελεύθερος με όρους για το χασίς στους Γαργαλιάνους

 

 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Κυπαρισσίας ο 36χρονος Αλβανός που κατηγορείται ότι καλλιεργούσε μια φυτεία χασίς με 27 δενδρύλλια, ύψους από 1 έως 2 μέτρα, και ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στους Γαργαλιάνους.

Τη φυτεία, ο κατηγορούμενος -ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής- φέρεται ότι καλλιεργούσε σε αγροτική περιοχή των Γαργαλιάνων, όπου δίπλα στο κτήμα το οποίο φρόντιζε για λογαριασμό του ιδιοκτήτη του, είχε ξελογγώσει δύο χώρους 50 τ.μ. τον καθένα και μεγάλωνε τα φυτά σε σακούλες από λίπασμα. Το μέρος εντόπισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας από το ελικόπτερο, καθώς είχαν σχετικές πληροφορίες και εξερευνούσαν την περιοχή για να την βρουν. Μέσα στη φυτεία οι αστυνομικοί μπήκαν από ένα στενό μονοπάτι, που -σύμφωνα με πληροφορίες- ήταν και ο μόνος δρόμος για να οδηγηθεί κάποιος από το κτήμα το οποίο φρόντιζε ο Αλβανός, εκεί.

Αρχικά, βρέθηκαν τα 15 χασισόδεντρα, μέσα σε νάιλον σακούλες με χώμα. Τα φυτά τα είχε στερεωμένα με καλάμια και για να τα ποτίζει χρησιμοποιούσε λάστιχο, το οποίο μέσα από διαδοχικές συνδέσεις κατέληγε στο σωλήνα άρδευσης του αγροκτήματος. Προχωρώντας παραδίπλα οι αστυνομικοί βρήκαν και το δεύτερο χώρο, όπου εκεί είχε τρυγήσει τα υπόλοιπα 12 φυτά και είχε παρατήσει τους κορμούς.