Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 08:54

Προφυλακίστηκαν οι 2 χασισοκαλλιεργητές των Γαργαλιάνων 

 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα Κυπαρισσίας, οι δύο συλληφθέντες στην μεγάλη χασισοφυτεία που εντόπισαν οι διωκτικές αρχές την Δευτέρα στους Γαργαλιάνους.

Χθες το πρωί ο 47χρονος και ο 50χρονος οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και -σύμφωνα με πληροφορίες- στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι ο ρόλος τους ήταν συμπληρωματικός στην καλλιέργεια της φυτείας, μέσα στην οποία συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας, στην επιχείρηση που έκανε η Δίωξη Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Φαίνεται ακόμη να υποστήριξαν ότι είναι πολυτοξικομανείς, εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες, γι’ αυτό και ζήτησαν ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, τονίζοντας επίσης ότι χρειάζονται απεξάρτηση.

Να σημειώσουμε ότι η καλλιέργεια μέσα στην οποία εντοπίστηκαν είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχει εντοπιστεί στην περιοχή, με 1.142 δέντρα ύψους από 2 έως 4,5 μέτρα ύψος, από την οποία οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι το προσδοκώμενο παράνομο όφελος που θα προέκυπτε θα ήταν περί τα 3 εκ. ευρώ.