Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 18:59

Ποινές σε 3 τσιγγάνους για διάρρηξη του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ποινές σε 3 τσιγγάνους για διάρρηξη του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας

 Καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τρεις Ελληνες τσιγγάνοι κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής, ο ένας σε 1 χρόνο φυλάκιση, ως υπότροπος, και οι άλλοι δύο σε 8 μήνες φυλάκιση ο καθένας. 

Πρωτόδικα οι τρεις τσιγγάνοι, ηλικίας 24, 25 και 26 ετών, κατηγορούνταν ως διαρρήκτες του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας μαζί με έναν ακόμη ανήλικο. Ομως το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τους είχε αθωώσει, καθώς και για άλλες 14 κλοπές σε σπίτια μέσα στην Καλαμάτα, το Ξηροκάμπι, τα Λέικα και το Φραγκοπήγαδο, τις οποίες είχαν κατηγορηθεί ότι διέπραξαν από τον Οκτώβριο του 2013 έως το Μάρτιο του 2014 - οπότε και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, όταν πήγαν να διαρρήξουν το σπίτι για το οποίο καταδικάστηκαν, σε μια πάροδο της οδού Λεΐκων. 

Τους δύο από τους τρεις κατηγορούμενους τους είδε ένας γείτονας την ώρα που προσπάθησαν να πηδήξουν τα κάγκελα και να μπουν στο σπίτι. Αρχισε τότε να φωνάζει "κλέφτες" κι αυτοί φοβήθηκαν και έφυγαν, αλλά εκείνος πρόλαβε να δει τι φορούσαν και έδωσε την περιγραφή τους στο "100". 

Οι τσιγγάνοι χθες στην απολογία τους ισχυρίστηκαν ότι περίμεναν την φιλενάδα του υπότροπου κατηγορούμενου, ο οποίος υποτίθεται ότι είχε αγγαρέψει τους άλλους δύο να πάνε μαζί του για "ξεκάρφωμα" γιατί ο πατέρας της κοπέλας ήταν αυστηρός. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER