Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 13:49

Καλαμάτα: 4 χρόνια σε τσιγγάνο για 2,6 γραμ. ηρωίνης

Καλαμάτα: 4 χρόνια σε τσιγγάνο για 2,6 γραμ. ηρωίνης

Ποινή φυλάκισης 4 χρόνων με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε τσιγγάνο κατηγορούμενο για την πώληση 2,6 γραμ. ηρωίνης τον Ιανουάριο του 2014, έξω από το εργοστάσιο Καρέλια. Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ. 

Ο τσιγγάνος ο οποίος δήλωσε στο δικαστήριο έμπορος φρούτων, "πάσαρε" την ηρωίνη σε δύο χρήστες ναρκωτικών ουσιών, από την Καλαμάτα και το Στρέφι. Οι τελευταίοι επειδή είναι τοξικομανείς είχαν απαλλαγεί από τις κατηγορίες σε πρώτο βαθμό κι έτσι χθες κάθισε μόνος στο εδώλιο. 

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας ήξεραν ότι ένας τσιγγάνος με ένα φορτηγάκι πουλάει ηρωίνη στην οδό Αθηνών. Ετσι, παρακολουθούσαν τα μέρη όπου είχαν πληροφορίες ότι κάνει τις συναλλαγές του με χρήστες ηρωίνης. Στις 10 Ιανουαρίου, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, είδαν ένα αυτοκίνητο να σταματάει έξω από το εργοστάσιο Καρέλια. Σε αυτό επέβαιναν οι δύο τοξικομανείς οι οποίοι απηλλάγησαν. Δεν άργησε με ένα άλλο αυτοκίνητο, ένα ασημί αγροτικό, να εμφανιστεί και ο κατηγορούμενος από την αντίθετη κατεύθυνση. Με το που σταμάτησε το φορτηγάκι, ο Καλαματιανός χρήστης ηρωίνης κατέβηκε, πέρασε απέναντι και οι αστυνομικοί είδαν να ανταλλάσσει κάτι με τον τσιγγάνο χέρι με χέρι.

Οπως κατέθεσαν χθες οι αστυνομικοί, άφησαν να φύγει το αγροτικό κι έβαλαν μπροστά το αυτοκίνητο της Δίωξης για να μπλοκάρουν τους άλλους δύο. Τότε ξεκίνησε ένα κυνηγητό με τα αυτοκίνητα, που όμως δεν κράτησε πολύ γιατί ο Καλαματιανός πέταξε την ηρωίνη που ήταν τυλιγμένη σε ζελατίνα έξω από το αυτοκίνητο και πιο κάτω ο οδηγός από το Στρέφι σταμάτησε στην άκρη του δρόμου. 

Στο Τμήμα, οι αστυνομικοί βρήκαν στο τηλέφωνο του Καλαματιανού ότι είχε καλέσει 4 φορές τον τσιγγάνο, ο οποίος μισή ώρα αργότερα συνελήφθη από συναδέλφους τους έξω από το νέο Δημαρχείο, στην οδό Αθηνών. Στο δικό του κινητό τηλέφωνο είχε φροντίσει να σβήσει τις 2 κλήσεις που είχε δεχτεί από τον Καλαματιανό πριν συναντηθούν στου Καρέλια, αλλά όχι το μήνυμα που τον ειδοποιούσε ότι έχουν γίνει δύο ακόμα κλήσεις όταν το τηλέφωνό του δεν είχε σήμα. 

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε χθες στην απολογία του ότι είναι κουμπάρος με τον Καλαματιανό και συναντήθηκαν για να συνεννοηθούν πότε ο τσιγγάνος θα πάει με το αγροτικό για να του φέρει ξύλα από το χωριό. 

Το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην έκτιση της ποινής του, με τον όρο να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα, καθώς και να τεθεί υπό επιτήρηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής για 3 χρόνια. Επίσης του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου (όπως και πρωτόδικα) και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. 

Ν.Κ.