Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 09:29

Καλαμάτα: Στη φυλακή γιατί δεν πλήρωσε διόδια και ποινή

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Στη φυλακή γιατί δεν πλήρωσε διόδια και ποινή

 

 

Στη φυλακή οδηγείται Καλαματιανός που δεν πλήρωνε διόδια στο δρόμο Καλαμάτα -  Τρίπολη - Κόρινθος και δήλωσε αδυναμία να πληρώσει τα 560 ευρώ πρόστιμα και να εξαγοράσει τις 35 ημέρες φυλακής συν τα έξοδα της δίκης, που επιδίκασε χθες το πρωί το Πταισματοδικείο Καλαμάτας.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η επιβολή διοδίων δεν συνάδει με το Σύνταγμα, κατηγορώντας τόσο την πρόεδρο της έδρας όσο και την εκπρόσωπο της Αστυνομίας -και κατήγορο- ότι το παραβιάζουν και δεν υπερασπίζονται τον λαό. 

Υπενθυμίζουμε ότι το κίνημα “Δεν πληρώνω”, στις συγκεντρώσεις του οποίου συμμετείχαν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (κάποιοι έχουν αποχωρήσει σήμερα από το κυβερνών κόμμα) είχε παρακινήσει πολλούς οδηγούς να μην πληρώνουν στα διόδια. Μάλιστα πολλά Σαββατοκύριακα μέλη του κινήματος άνοιγαν τα διόδια προτρέποντας τους οδηγούς να περάσουν δωρεάν. Οι κοινοπραξίες όμως που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους έστειλαν ειδοποιήσεις σε πολλούς οδηγούς που περνούσαν χωρίς να πληρώσουν και όσοι αρνούνται να καταβάλουν τα διόδια και τα πρόστιμα οδηγούνται στη δικαιοσύνη. 

Σε κάθε περίπτωση, με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς για πρώτη φορά οδηγείται στη φυλακή διαμαρτυρόμενος για τα διόδια. Στην αρχή της εβδομάδας η περιφερειακή παράταξη “Πελοπόννησος Πρώτα” που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να σταματήσει η δίωξη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και συγκεκριμένα των 19 ατόμων που συνελήφθησαν στην Αργολίδα. 

Για τη φυλάκιση του Καλαματιανού που οδηγήθηκε στη φυλακή εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας η Τοπική Επιτροπή Μεσσηνίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην οποία -όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων- “καταγγέλλει τη φυλάκιση του αγωνιστή του κινήματος ενάντια στα διόδια Στράτου Δασκαρόλη που αποφάσισε το Πταισματοδικείο Καλαμάτας, για την αδυναμία του να πληρώσει τα ογκώδη πρόστιμα που του επιβλήθηκαν για την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια των εθνικών δρόμων. Τα διόδια που ο εργαζόμενος λαός έχει χρυσοπληρώσει και πληρώνει καθημερινά για να θησαυρίζουν οι κρατικοδίαιτοι καπιταλιστές μεγαλοεργολάβοι”.

Με την ίδια ανακοίνωση, η Τ.Ε. Μεσσηνίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητεί “κατάργηση των διοδίων και ελεύθερη κυκλοφορία σε όλους τους αυτοκινητόδρομους”. 

 


NEWSLETTER