Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 10:11

Καλαμάτα: Σε επιμέλεια οι ανήλικοι που έκλεβαν βάρκες στο “χιλιόμετρο”

Καλαμάτα: Σε επιμέλεια οι ανήλικοι που έκλεβαν βάρκες στο “χιλιόμετρο”

 

 

Υπό την επιμέλεια της επιμελήτριας ανηλίκων έθεσε χθες η ανακρίτρια Καλαμάτας τους δύο ανήλικους Ελληνες 16 και 17 χρονών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω την περασμένη Παρασκευή από άνδρες της Ασφάλειας και μοτοσυκλετιστές της ΟΜΑΕ του Λιμεναρχείου Καλαμάτας με μια κλεμμένη μπαταρία από βάρκα στο “χιλιόμετρο”.

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός, ένας 30χρονος Ελληνας, ο οποίος κατηγορείται ότι έβαζε τους ανήλικους και έκλεβαν βενζίνη και μπαταρίες από τις βάρκες στον προλιμένα Καλαμάτας, τουλάχιστον τον τελευταίο ένα χρόνο. Δεν ήταν η πρώτη φορά άλλωστε που οι ανήλικοι παραβάτες συνελήφθησαν για κλοπές, ενώ και ο ενήλικας έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί πριν δύο χρόνια για ζωοκλοπές. Οπως δε προέκυψε από την προανάκριση του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, οι ανήλικοι είχαν κλέψει συνολικά 14 φορές από βάρκες στο “χιλιόμετρο”, κυρίως βενζίνη και μπαταρίες. Φαίνεται επίσης ότι ήταν αυτοί οι δύο που έκαναν ζημιές στα παγκάκια και τις βρύσες και έσπαζαν τα φώτα. 

Θυμίζουμε ότι τους τελευταίους τρεις μήνες είχαν γίνει μηνύσεις από ιδιοκτήτες σκαφών για κλοπές και βανδαλισμούς. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας είχε λοιπόν οργανώσει επιπλέον περιπολίες στον προλιμένα και ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής άνδρες της Ασφάλειας και της ομάδας άμεσης επέμβασης ΟΜΑΕ έπιασαν “επί το έργον” τους δύο ανήλικους.  

Ν.Κ.