Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 18:28

“Καμπάνες” σε ζευγάρι τοξικομανών για κλοπή στη Βέργα  

Σε κάθειρξη 6 χρόνων ο ένας και φυλάκιση 2 χρόνων με αναστολή η άλλη, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένα πρώην ζευγάρι Καλαματιανών για μια κλοπή από σπίτι στη Βέργα. Και οι δύο αθωώθηκαν για μια απόπειρα κλοπής σε σπίτι στην Παλιόχωρα Αβίας – ενώ η γυναίκα καταδικάστηκε χθες για απλή συνέργεια στην κλοπή, γι’ αυτό και μειώθηκε η ποινή κάθειρξης 6 χρόνων που της είχε επιβληθεί πρωτόδικα. Ο συγκατηγορούμενός της πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 χρόνων. 

Ο 38χρονος και η 24χρονη κατηγορούμενοι, χρήστες ναρκωτικών και οι δύο, συνελήφθησαν στις 24 Αυγούστου του 2015. Την προηγούμενη νύχτα κατηγορούνταν ότι είχαν κλέψει χρυσαφικά μεγάλης αξίας (μόνο τα δύο διαμάντια που πήραν, άξιζαν σύμφωνα με την κατάθεση του παθόντα 15.000 ευρώ) και 450 ευρώ, από σπίτι στη Βέργα. Οπως κατέθεσε αστυνομικός της Ασφάλειας Καλαμάτας, το κινητό τηλέφωνο που ανήκε στον κατηγορούμενο και του έπεσε στη διάρρηξη που έκανε στο σπίτι, πρόδωσε το ζευγάρι και οδήγησε τους αστυνομικούς στη σύλληψή τους. Σε αυτό οι αστυνομικοί βρήκανε ένα περίεργο μήνυμα της τότε φίλης και συγκατηγορουμένης του, που του έγραφε “τα λεφτά ή τη ζωή του – πάρ’ του και τα κινητά”. Επιπλέον, η κατηγορουμένη ήξερε το σπίτι που έκλεψαν στη Βέργα, αφού πήγαινε εκεί και κούρευε τον ιδιοκτήτη. Οσο για τον 38χρονο κατηγορούμενο έχει ξανακάνει κλοπές και καταδικαστεί πάμπολλες φορές από το Κακουργιοδικείο. 

Η νεαρή κατηγορούμενη, όπως κατέθεσε χθες στο δικαστήριο η μητέρα της, έχει μπει σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης από τα ναρκωτικά, ζει με τους γονείς της και δουλεύει μαζί με τον πατέρα της, συμμετέχοντας στις οικογενειακές υποχρεώσεις. 

Ν.Κ.