Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017 20:33

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ο Βασίλης Βαρελάς

Στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού "Ο Άγιος Παύλος" νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες ο Βασίλης Βαρελάς.

 Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την 13η ημέρα απεργίας πείνας η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί, ενώ ο συνήγορός του Γεώργιος Ράλλης μιλώντας στην "Ε" έκανε γνωστό ότι θα προσφύγει άμεσα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις συνθήκες κράτησης του πελάτη του.

Θυμίζουμε ότι ο 55χρονος συνελήφθη στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου και φέρεται να διηύθυνε την εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών, την οποία εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Ο ισοβίτης αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή και την εισαγγελέα Καλαμάτας με περιοριστικούς όρους και με την υποχρέωση καταβολής εγγύησης 30.000 ευρώ, ενώ βρισκόταν έξω από τη φυλακή με το νόμο Παρασκευόπουλου, καθώς έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια ως ηθικός αυτουργός στη διπλή δολοφονία του Φελίπ Μεσάι και του 3χρονου γιου του Κέρι.

Ωστόσο, δεν κατέβαλε την εγγύηση μέσα στο χρονικό όριο που του είχε οριστεί και έτσι ο ανακριτής Καλαμάτας εξέδωσε ένταλμα και συνελήφθη στα τέλη Νοεμβρίου. Εκτοτε κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ από τις 18 του μήνα ο Καλαματιανός ισοβίτης κάνει απεργία πείνας.