Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 18:06

Μεσσηνία: Μέτρησαν ποινές φυλάκισης οι τσιγγάνοι... εφοριακοί

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Μέτρησαν ποινές φυλάκισης οι τσιγγάνοι... εφοριακοί

 

Με ποινές φυλάκισης 4 χρόνων και 9 μηνών έναν 29χρονο Ελληνα τσιγγάνο, 2 χρόνων την 32χρονη αδελφή του και 2 χρόνων και 9 μηνών μια 36χρονη ομόφυλή τους τιμώρησε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων τρεις απατεώνες, οι οποίοι το... ‘παιζαν εφοριακοί και ξεγελούσαν ηλικιωμένους στην Καλαμάτα και την Τριφυλία για να τους πάρουν λεφτά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και την κατάθεση του αστυνομικού της Ασφάλειας Καλαμάτας, τα δύο αδέλφια τσιγγάνοι από τον Πειραιά (χθες εκπροσωπήθηκαν στο δικαστήριο από το δικηγόρο τους) και η συγκατηγορούμενή τους από το Ζεφύρι “ντύνονταν” εφοριακοί και ξεγελούσαν ηλικιωμένους. Κι ενώ ο 29χρονος είχε καταφέρει να κάνει γερή μπάζα 20.000 ευρώ στις 26 Οκτωβρίου του 2015, οι τρεις τους επέστρεψαν στην Καλαμάτα ένα μήνα μετά, στις 15 Νοεμβρίου, για να ξεγελάσουν μια γερόντισσα και για λίγο μια ακόμα στον Πύργο Τριφυλίας, όπου η τύχη τους τελείωσε. 

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ

Οι τρεις τους συνελήφθησαν στους Γαργαλιάνους στις 15 Νοεμβρίου του 2015, μετά από την άκαρπη προσπάθεια της 36χρονης να ξεγελάσει μια ηλικιωμένη στον Πύργο Τριφυλίας και να της πάρει 400 ευρώ. Η κόρη της ηλικιωμένης ήταν στο σπίτι και η τσιγγάνα κοίταξε να φύγει όπως-όπως. Ομως εκείνη την ώρα ερχόταν και ο γιος τής παραλίγο εξαπατημένης, που συγκράτησε τα στοιχεία του αυτοκινήτου με τους συνεργούς της. Νωρίτερα το ίδιο πρωί μια 83χρονη τότε εξαπατήθηκε από την 36χρονη στην οδό Αγ. Ιωάννου στην Καλαμάτα, λέγοντάς της ψέματα ότι χρωστούσε 250 ευρώ στην Εφορία η κόρη της. Λίγο μετά εμφανίστηκε στο σπίτι της ηλικιωμένης και η 32χρονη και όταν οι δυο τους την είδαν να μπαίνει στο υπνοδωμάτιο για να τους δώσει τα χρήματα, βρήκαν ευκαιρία και η μια προφασίστηκε ότι θέλει τουαλέτα και έκλεψε από την ντουλάπα 1.750 ευρώ.

Εν τω μεταξύ ο 29χρονος, ο οποίος ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, στις 26 Οκτωβρίου είχε διαπράξει στην Καλαμάτα μια ακόμα κλοπή, μαζί με δύο άλλους άγνωστους άνδρες. Ο κατηγορούμενος προσποιήθηκε τον δημοτικό υπάλληλο σε έναν 77χρονο στην οδό Σαλαμίνος και όσο μιλούσε μαζί του οι άλλοι δύο μπήκαν στο σπίτι και έκλεψαν 20.000 ευρώ.

 

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Η 36χρονη κατηγορουμένη πάντως (η μόνη από τους τρεις που παραβρέθηκε στο δικαστήριο) δεν αρνήθηκε ότι εξαπάτησε την ηλικιωμένη στην Καλαμάτα, αλλά αρνήθηκε ότι παράστησε την εφοριακό και ισχυρίστηκε ότι τα λεφτά η γερόντισσα τα έδωσε μόνη της γιατί νόμισε πως είναι φιλενάδα της κόρης της, ενώ η φίλη της δεν γνώριζε τίποτα. Ισχυρίστηκε επίσης πως ούτε ο αδελφός της φίλης της ήξερε το παραμικρό και πως είχαν έρθει όλοι μαζί στην Καλαμάτα για να νοικιάσει η 32χρονη ένα σπίτι εδώ, αφού η οικογένειά της στον Πειραιά είχε ανοίξει βεντέτα με μια άλλη οικογένεια και αλληλοσκοτώνονταν. Μάλιστα ζήτησε συγγνώμη, μετανιωμένη για τις πράξεις της και υποστήριξε ότι από το σπίτι στον Πύργο Τριφυλίας έφυγε όχι γιατί είδε την κόρη της ηλικιωμένης, αλλά γιατί αισθάνθηκε ενοχές γι’ αυτό που πήγαινε να κάνει.

 

ΤΗΝ ΕΣΩΣΕ Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αναγνώρισε πως μετά από 4 μήνες που η κατηγορουμένη έμεινε ως προσωρινά κρατούμενη στην φυλακή, αναζήτησε την ηλικιωμένη στην Καλαμάτα και της επέστρεψε τα 250 ευρώ (τα 1.750 ευρώ οι αστυνομικοί τα βρήκαν όταν τους συνέλαβαν), υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέα να αθωωθεί για την εν λόγω απάτη λόγω έμπρακτης μετάνοιας. Ετσι καταδικάστηκε μόνο για την απόπειρα απάτης στον Πύργο Τριφυλίας και την κλοπή των 1.750 ευρώ, ενώ η συγκατηγορούμενή της κρίθηκε ένοχη μόνο για την κλοπή αυτή. Ο αδελφός της τελευταίας καταδικάστηκε για την ίδια απόπειρα απάτης και την κλοπή των 20.000 ευρώ. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER