Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 16:04

Καλαμάτα: 7,5 χρόνια για απόπειρα βιασμού της αδελφής του

Καλαμάτα: 7,5 χρόνια για απόπειρα βιασμού της αδελφής του

 

Σε 7,5 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας έναν 50χρονο Ελληνα, ο οποίος είχε προσπαθήσει να βιάσει την αδελφή του πριν από δύο χρόνια.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος πάσχει από διπολική διαταραχή και έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές και την κοινή γνώμη της Καλαμάτας, γδύθηκε και μπήκε ξημερώματα στο δωμάτιό της, απαίτησε από αυτήν να συναινέσει στις ορέξεις του κι αφού την χτύπησε άγρια, κάποια στιγμή, μετά από ώρα, κουράστηκε και την άφησε, αφού η γυναίκα αντιστάθηκε με όλες της τις δυνάμεις, τον χτύπησε, φώναξε και πάλεψε μανιασμένα.

Η δίκη διεξήχθη χθες κεκλεισμένων των θυρών και οι πληροφορίες μας προέρχονται από δικαστηριακές και αστυνομικές πηγές, ενώ όπως μάθαμε ο ίδιος αρνήθηκε ότι είχε τέτοιες προθέσεις τόσο πρωτόδικα στο Γύθειο, όσο και χθες.

Η απόπειρα βιασμού είχε γίνει στις 12 Φεβρουαρίου του 2016 στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και για να συλληφθεί ο κατηγορούμενος είχε στηθεί ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση. Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν τότε επί σχεδόν δύο ώρες να τον πείσουν να βγει μόνος του από το σπίτι, όπου είχε κλειστεί. Πρωτόδικα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου αποφάσισε την καταδίκη του σε 10 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα βιασμού, απόπειρα αιμομιξίας, ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατοχή βεγγαλικών και ενός σπρέι πιπεριού. Μετά την πρωτόδικη καταδίκη του παραμένει έγκλειστος στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου και θα επιστρέψει.

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο χθες αρνήθηκε να αναγνωρίσει στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά των μη ταπεινών αιτίων και της ειλικρινούς μεταμέλειας που ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης Στάθης Χριστοδουλόπουλος.

Ν.Κ.