Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012 20:16

Επίθεση Μαργέλη στον πρωθυπουργό

Γράφτηκε από την

Επίθεση στην τρόικα και τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο εξαπέλυσε χθες με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης. Αποκάλεσε το Λουκά Παπαδήμο «τραπεζοϋπάλληλο, που κάνει τον πρωθυπουργό» και τον κάλεσε «να αντιταχθεί με τον πλέον έντονο τρόπο στην καταρράκωση κάθε έννοιας εθνικής αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας». Είπε επίσης ότι οι αξιώσεις της τρόικας «οδηγούν στην εξόντωση του δικηγορικού λειτουργήματος» και ενημέρωσε ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να αποφασίσει κινητοποιήσεις.
«Είμαστε αντίθετοι και θα μας βρουν απέναντι οι εκβιασμοί της τρόικας για υπογραφή άμεσα διατάξεων που ευτελίζουν το θεσμό του λειτουργήματος του δικηγόρου», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι δανειστές μας μέσω της τρόικας απαιτούν, πιέζουν και επιθυμούν να επιβάλλουν ταπεινωτικά τη βούλησή τους, καταργώντας τον εθνικό νομοθέτη». Κάλεσε δε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους «και να μην κρύβονται πίσω από τον τραπεζίτη που κάνει τον πρωθυπουργό».
Και κατέληξε λέγοντας ότι «είναι χρέος όλων να αντιταχθούμε, έκαστος με την ιδιότητά του, το δε δικηγορικό Σώμα με το θεσμικό του ρόλο, στην κατάλυση της συνταγματικής τάξης».

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΤΥΔΕ

Ο Κώστας Μαργέλης με την ευκαιρία των χθεσινών δηλώσεων υπενθύμισε ότι την Παρασκευή οι δικηγόροι της Καλαμάτας θα καταλάβουν τα γραφεία του ασφαλιστικού τους φορέα ΕΤΑΑ - ΤΥΔΕ στην Αθήνα και θα κάνουν πορεία στο υπουργείο Εργασίας. «Οι δικηγόροι της Καλαμάτας είμαστε εντελώς ανασφάλιστοι και αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε τα φάρμακά μας σε μια εποχή που αντιμετωπίζουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ειδικά οι συνταξιούχοι και οι νεαρότεροι συνάδελφοι», είπε - ενώ καταλήγοντας ενημέρωσε ότι την Παρασκευή οι δικηγόροι της Καλαμάτας απέχουν από τα καθήκοντά τους και τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου θα παραμείνουν κλειστά.