Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 16:49

Μεσσηνία: 8 χρόνια σε τσιγγάνους για τα κλεμμένα καπάκια ύδρευσης

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: 8 χρόνια σε τσιγγάνους για τα κλεμμένα καπάκια ύδρευσης

“Αν με δικάσετε σήμερα θα είναι σαν να δικάζετε δεύτερη φορά το Χριστό”. Αυτό είπε ένας κατηγορούμενος Ρομά στην απολογία του χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, αλλά τελικά καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη και σε άλλα τόσα ομόφυλός του για 4 κλοπές.

Και οι δύο τυγχάνουν υπότροποι και θα είχαν καταδικαστεί σε σχεδόν διπλάσια χρόνια αν το δικαστήριο δεν τους αναγνώριζε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Μαζί τους κατηγορούνταν για κλεπταποδοχή δύο ακόμη ομόφυλοί τους.

Ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών ανήρ, ο οποίος θεωρεί ότι... σταυρώθηκε σαν το Χριστό, οδηγούσε το αυτοκίνητο ενώ ο έτερος κατηγορούμενος έκλεβε τα καπάκια ύδρευσης από πεζοδρόμια της Μεσσήνης. Οι δυο τους ξημερώματα Κυριακής στις αρχές του περασμένου Μαρτίου “σήκωσαν” 42 σιδερένια καπάκια από τα ρολόγια νερού και συνελήφθησαν δύο μέρες μετά στο Πλατύ γι' αυτό και για άλλες τρεις κλοπές.

Εν τω μεταξύ οι αστυνομικοί, όπως κατέθεσε ο συνάδελφός τους ο οποίος ήρθε ως μάρτυρας χθες στο δικαστήριο, βρήκαν τα καπάκια την ίδια μέρα της κλοπής σε ένα σκραπατζίδικο στο Αριοχώρι, όπου μάλιστα συνέλαβαν για κλεπταποδοχή τον 41χρονο Ρομά ιδιοκτήτη του - ο οποίος καταδικάστηκε χθες σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 2 χρόνων, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Επίσης κατηγορούμενος ήταν και ένας ακόμα ομόφυλός τους, ο οποίος εργαζόταν στο σκραπατζίδικο τη μέρα που βρήκαν εκεί οι αστυνομικοί τα καπάκια φορτωμένα σε φορτηγάκι, αλλά αυτός αθωώθηκε γιατί δεν αποδεικνυόταν από πουθενά ότι συμμετείχε στο κόλπο ή ότι ήξερε για τα κλεμμένα καπάκια. 

 

ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Οι ομόφυλοί τους και καταδικασθέντες ως δράστες της κλοπής, ηλικίας 34 χρόνων ο ένας και 38 χρόνων ο άλλος, το προηγούμενο μεσημέρι από τη σύλληψή τους είχαν κλέψει και από ένα κτήμα στο Ζευγολατιό μια σιδερένια πομόνα (στροβιλαντλία νερού) 200 κιλά, την οποία παρέδωσαν οι ίδιοι στους αστυνομικούς, οι οποίοι πήγαν να τους πιάσουν στο Πλατύ όπου μένουν. Χθες βέβαια στις απολογίες τους το αρνήθηκαν ότι έκαναν όλες τις κλοπές, ενώ ειδικά για την πομόνα ο κατηγορούμενος που επικαλέστηκε το Χριστό, ενοχοποίησε το γιο του!

Και ο άλλος υπότροπος, ο οποίος καταδικάστηκε επίσης σε 8 χρόνια κάθειρξη, υποτίθεται ότι έκλεψε με έναν τρίτο άγνωστο από τον Πύργο τα καπάκια και όχι με... τον θρήσκο συγκατηγορούμενό του, λέγοντας μάλιστα στο δικαστήριο ότι δεν μπορούσε να πάει μαζί ο άλλος επειδή είχε δισκοπάθεια. Ελα, όμως, που και μαρτυρίες για το αυτοκίνητό του και τον αριθμό κυκλοφορίας είχαν οι αστυνομικοί, αλλά και βιντεοσκοπικό υλικό, με τους δυο τους να φαίνονται ολοκάθαρα, ο ένας να οδηγεί το αυτοκίνητο και ο άλλος να... συλλέγει τα καπάκια!

 

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΚΛΟΠΕΣ

Οι δύο υπότροποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν συνολικά για 4 κλοπές, τις οποίες διέπραξαν από τις 14 Φεβρουαρίου φέτος έως και τις 4 Μαρτίου, και συγκεκριμένα:

Στις 14 Φεβρουαρίου μπήκαν σε καφενείο στην Κάτω Αμφεια και έκλεψαν από το πορτοφόλι της ιδιοκτήτριας 15 ευρώ. Στις 3 Μαρτίου έκλεψαν από το προαύλιο συνεργείου στην Αίπεια μια μπαταρία αυτοκινήτου και εξαρτήματα μηχανής. Και την επομένη, Κυριακή 4 του μήνα, έκλεψαν τα καπάκια των υδρομετρητών από τα πεζοδρόμια των οδών Σταδίου, Ελευθερίας, Τσικλητήρα, Δασκαρόλη και Παπαρούτση στη Μεσσήνη. Η πομόνα κλάπηκε στις 7 Μαρτίου, και μια μέρα μετά συνελήφθησαν.   

Ν.Κ.


NEWSLETTER