Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 21:19

4 χρόνια σε Καλαματιανό για τη μεταφορά του “τούβλου” ηρωίνης

Γράφτηκε από την
4 χρόνια σε Καλαματιανό για τη μεταφορά του “τούβλου” ηρωίνης

Σε 4 χρόνια φυλάκιση ως εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ο 58χρονος Καλαματιανός ο οποίος συνελήφθη στις 22 του περασμένου Μαΐου με ένα “τούβλο” ηρωίνης 258 γραμ., που αντιστοιχούν σε 1.000 εισπνεόμενες δόσεις.

Το έκρυβε στο αυτοκίνητο με το οποίο ταξίδευε από την Αθήνα στην Καλαμάτα, μαζί με μια 25χρονη, η οποία επίσης συνελήφθη και ήταν χθες κατηγορούμενη, αλλά αθωώθηκε.

Οι αστυνομικοί τούς συνέλαβαν στα διόδια της Νεστάνης, όπου με το πρόσχημα τροχονομικού ελέγχου σταμάτησαν το αυτοκίνητό τους. Οι επιβάτες ήταν ήδη γνωστοί και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ήξεραν ποιους ανθρώπους περιμένουν, καθώς -όπως κατέθεσε στο δικαστήριο αστυνομικός- είχαν από πριν αξιολογήσει ως βάσιμες τις πληροφορίες για το ταξίδι τους στην Αθήνα και την επιστροφή τους στην Καλαμάτα, με μια σημαντική ποσότητα ηρωίνης. Αυτό που έμενε λοιπόν ήταν να οργανωθεί η επιχείρηση και να βρεθεί το κατάλληλο σημείο στο οποίο θα μπλόκαραν το αυτοκίνητο.

 

ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤ-ΜΠΑΓΚΑΖ

Οταν λοιπόν τους σταμάτησαν βρήκαν 1,4 γραμ. χασίς και αφού τους οδήγησαν στην Καλαμάτα έψαξαν με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο πού είχαν κρυμμένα τα ναρκωτικά. Ο σκύλος δεν άργησε να εντοπίσει πίσω από την ταπετσαρία και τα πλαστικά στο πλαϊνό τοίχωμα του πορτ-μπαγκάζ το “τούβλο” της ηρωίνης. Ηταν μέσα σε πλαστικό σακουλάκι και τυλιγμένο καλά με μονωτική ταινία, ενώ στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατηγορούμενου βρέθηκαν ακόμα 0,5 γραμ. ηρωίνης, μια ζυγαριά ακριβείας και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με τα τηλέφωνα που είχαν πάνω τους οι δύο κατά τη σύλληψή τους. Επίσης κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει σε έναν ξάδελφο του κατηγορουμένου και επειδή ζει στην Αυστραλία το χρησιμοποιούσε ο 58χρονος.

 

ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ο κατηγορούμενος πάντως μετά τη σύλληψή του ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, όπως και χθες στην απολογία του, ότι δεν ήταν δική του η ποσότητα των 258 γραμ., αλλά την έφερνε στην Καλαμάτα για κάποιον άλλον και αυτός θα έπαιρνε ως αμοιβή 20 γραμμάρια για προσωπική του χρήση. Οτι δεν γνώριζε τίποτα για τα ναρκωτικά υποστήριξε για την 25χρονη, η οποία στην απολογία της ισχυρίστηκε πως συναντήθηκαν τυχαία στα ΚΤΕΛ της Αθήνας στον Κηφισό και ο άλλος προθυμοποιήθηκε να την πάρει μαζί του.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο έκανε δεκτό η έφεση του κατηγορουμένου να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό, με τους όρους να εμφανίζεται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα και να μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Ν.Κ.


NEWSLETTER