Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 19:18

Μεσσηνία: 4 χρόνια για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου

Μεσσηνία: 4 χρόνια για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου

Σε 4 χρόνια εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης, αλλά με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας Γαργαλιανιώτης, για οδήγηση υπό την επήρεια ηρωίνης, που είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση τροχαίου και τον θάνατο του φίλου του, ο οποίος ήταν συνοδηγός.

Στην δίκη παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή και η οικογένεια του θανόντα, η μητέρα και τα δύο αδέλφια του. Η μητέρα επέμεινε ότι ο γιος της ήταν καθαρός από ναρκωτικά 3 χρόνια, και εκείνη την μέρα, στις 9 Νοεμβρίου του 2013, το παιδί της παρασύρθηκε, έκανε ναρκωτικά και δεν μπορούσε να οδηγήσει ούτε το αυτοκίνητό του - το οποίο πήρε ο κατηγορούμενος και είχε ως κατάληξη τη σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο και το θάνατο του φίλου του (αν και σε αυτό, η μητέρα του θανόντα επέμεινε ότι δεν ήταν τίποτε παραπάνω από συντοπίτες).

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε -με το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη-, για οδήγηση υπό την επίδραση ναρκωτικών ουσιών και για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Εξάλλου, είναι ένας άνθρωπος με 67% αναπηρία και ζει πλέον απομονωμένος, με τη μάνα του και την φροντίδα των αδερφών του σε ένα αγρόκτημα. Οπως κατέθεσε η αδελφή του και επιβεβαιώθηκε και από ιατρικές γνωματεύσεις, βρίσκεται υπό ισχυρή φαρμακευτική αγωγή λόγω ψυχιατρικού προβλήματος και άλλων θεμάτων υγείας.

Οπως προέκυψε λοιπόν από τις μαρτυρίες και την απολογία έπαιρνε ναρκωτικά κρυφά από τους δικούς του- τη μέρα του τραγικού δυστυχήματος, οι δυο τους ξεκίνησαν από τους Γαργαλιάνους για να πάνε στο Αριοχώρι και να αγοράσουν ηρωίνη. Στην επιστροφή, και αφού είχαν κάνει χρήση, ο εκλιπών άρχισε να χάνει επαφή και να πέφτει μισολιπόθυμος πάνω στο τιμόνι. Ετσι, αντάλλαξαν θέσεις και πήρε το τιμόνι ο κατηγορούμενος, ο οποίος έριξε το κάθισμα του συνοδηγού για να ξαπλώσει ο φίλος του. Ομως και ο ίδιος δεν ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση, όπως φάνηκε στην πράξη, αφού μεταξύ Καζάρμας - Μεταμόρφωσης βγήκε στο αντίθετο ρεύμα ενώ ερχόταν από απέναντι άλλο αυτοκίνητο. Ο οδηγός του άλλου οχήματος προσπάθησε να τους αποφύγει, κάνοντας ελιγμό προς το άλλο ρεύμα, αλλά ο κατηγορούμενος προσπάθησε κι αυτός να επαναφέρει το δικό τους αυτοκίνητο και συγκρούστηκαν.

Ν.Κ.