Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 16:17

Μεσσηνία: Ξεκινάει η δίκη της υπαλλήλου με το πλαστό απολυτήριο Λυκείου

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Ξεκινάει η δίκη της υπαλλήλου με το πλαστό απολυτήριο Λυκείου

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας δικάζεται αύριο η 58χρονη υπάλληλος του Τμήματος Προμηθειών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με το πλαστό απολυτήριο λυκείου, που εισέπραττε εγγυητικές επιστολές ταξιτζήδων για τη μεταφορά μαθητών.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το Νοέμβριο του 2014, όταν στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας έφθασε η διαβεβαίωση πως το απολυτήριό της ήταν πλαστό και η ίδια είχε διαρρήξει το Πρωτόκολλο, στην προσπάθειά της να μην ανακαλυφθεί η πλαστότητα. Η υπάλληλος εξαφανίστηκε, ενώ στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι είχε εισπράξει με πλαστές εξουσιοδοτήσεις τα χρήματα από τις εγγυητικές επιστολές ιδιοκτητών ταξί που μετέφεραν μαθητές, από την τοπική υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Για την παράνομη είσπραξη των εγγυητικών επιστολών έχουν ασκηθεί δύο ομαδικές αγωγές από ταξιτζήδες της Μεσσηνίας, που θα εκδικαστούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Τρίπολης. Η πρώτη στις 4 Δεκεμβρίου και αφορά 17 ταξιτζήδες που διεκδικούν από 700 μέχρι 2.500 ευρώ. Η δεύτερη στις 15 Ιανουαρίου 2015 και αφορά 10 ταξιτζήδες, που διεκδικούν συνολικά 17.856 ευρώ.

Να αναφέρουμε ότι το Φεβρουάριο του 2017 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας καταδίκασε την υπάλληλο (δεν παρέστη στη δίκη, αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο της) σε 27 μήνες φυλάκιση με αναστολή, για την είσπραξη με πλαστές εξουσιοδοτήσεις συνολικά 8 εγγυητικών επιστολών από το Παρακαταθηκών και Δανείων: 7 ταξιτζήδων για τη μεταφορά μαθητών, καθώς και μίας ακόμα εγγυητικής επιστολής στο όνομα της προμηθεύτριας που έδινε χαρτικά και είδη καθαριότητας στην υπηρεσία.


NEWSLETTER