Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 20:09

6 χρόνια για κλοπή κινητών από Χαρακοπιό και Κορώνη

Γράφτηκε από την
6 χρόνια για κλοπή κινητών από Χαρακοπιό και Κορώνη

 

Ποινή κάθειρξης 6 χρόνων επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε υπότροπο 40χρονο Ρομά για την κλοπή δύο κινητών τηλεφώνων από το Χαρακοπιό και την Κορώνη.

Ο 37χρονος ξάδελφός του, που... έβαλε το αυτοκίνητο για τη μετακίνησή τους από τον Αρι, καταδικάστηκε ως απλός συνεργός σε φυλάκιση 2 ετών. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για άμεση συνέργεια σε 6 χρόνια κάθειρξη, ενώ ο άλλος, ο οποίος έκλεψε τα δύο κινητά, σε 7 χρόνια κάθειρξη.

Πάντως, ο 40χρονος δεν πρόλαβε να χαρεί τα τηλέφωνα αφού δύο ώρες αργότερα τα δύο ξαδέλφια συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, στη Μεσσήνη.

Ο κατηγορούμενος είχε πάει πέρυσι στις 18 Μαΐου, γύρω στις 3 το μεσημέρι, σε ταβέρνα στο Χαρακοπιό του Δήμου Πύλου - Νέστορος. Επιασε κουβέντα με το γκαρσόνι και ζήτησε να του δώσει να φάει κάτι. Οσο μιλούσε μαζί του, ο 40χρονος έκλεψε το κινητό τηλέφωνο και έφυγε... κύριος. Εξω τον περίμενε ο ξάδελφός του, που τον πήρε με το αυτοκίνητο. Στο δρόμο της επιστροφής από το Χαρακοπιό, οι κατηγορούμενοι έκαναν στάση και σε ένα σούπερ μάρκετ στην Κορώνη, όπου ο 40χρονος μπήκε ως πελάτης και ο άλλος περίμενε στο αυτοκίνητο. Στο σούπερ μάρκετ ζήτησε από το αφεντικό φαγητό και χρήματα, για να τον απασχολήσει μέχρι να βρει ευκαιρία και να κλέψει το κινητό ενός υπαλλήλου από τον πάγκο των τυριών. Κι αφού κατάφερε και το έκλεψε, χαιρέτησε, μπήκε στο αυτοκίνητο του ξαδέλφου του και έφυγαν. Δύο ώρες μετά οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ οι οποίοι είχαν την περιγραφή του αυτοκινήτου, τους εντόπισαν στη Μεσσήνη, έψαξαν το αυτοκίνητο και βρήκαν κρυμμένα τα δύο κινητά, τα οποία επιστράφηκαν στους κατόχους τους.

Ν.Κ.


NEWSLETTER