Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 17:54

Δυόμισι χρόνια σε οδηγό διακίνησης λαθραίων τσιγάρων

Γράφτηκε από την

Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 5 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε έναν ομογενή από το Καζακστάν, οδηγό φορτηγού, που συμμετείχε σε συμμορία διακινητών λαθραίων τσιγάρων.

Ο έτερος αλλοδαπός κατηγορούμενος για τα ίδια αδικήματα (απλή συνέργεια σε λαθρεμπορία και συμμετοχή σε συμμορία) καταδικάστηκε σε 19 μήνες φυλάκιση, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 3,5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή ο καθένας.

Οι ίδιοι δεν εμφανίστηκαν χθες στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από το συνήγορό τους - ο οποίος επέμεινε για την αναβολή της υπόθεσης προκειμένου να προσκομιστεί στο δικαστήριο μια ζελατίνα, στην οποία βρέθηκε αποτύπωμα του ομογενούς κι έτσι κατηγορήθηκε με συμπληρωματική δικογραφία πριν 4 χρόνια. Αλλά και ο έτερος κατηγορούμενος βρέθηκε εμπλεκόμενος με την λαθρεμπορία από την αποκάλυψη ενός αποτυπώματος σε έναν χάρτη, που βρέθηκε σε φορτηγό μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης στα μέσα Ιουλίου 2011 - οπότε λιμενικοί εντόπισαν στον όρμο Σκουταρίου Γυθείου πλοίο με μεγάλο αριθμό τσιγάρων.
Παράλληλα με τη συνδρομή αστυνομικών είχαν εντοπιστεί, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την παραλία, τρία φορτηγά (1 συρόμενο και 2 τριαξονικά), χωρίς επιβαίνοντες, στα οποία βρέθηκε η ζελατίνα που περιείχε έγγραφα ενός εκ των φορτηγών και πάνω το αποτύπωμα του ομογενούς, ενώ σε ένα άλλο βρέθηκε ο χάρτης.

Σχετικά με το αίτημα του συνηγόρου για αναβολή της δίκης, η έδρα αποφάνθηκε ότι προκύπτει η ύπαρξη της ζελατίνας από τα έγγραφα της δικογραφίας και άρα δεν είναι απαραίτητο να αναζητηθεί το πειστήριο.

Ν.Κ.