Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 18:36

Καλαμάτα: Η αποτοξίνωση μείωσε την ποινή σε ηρωινομανή

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Η αποτοξίνωση μείωσε την ποινή σε ηρωινομανή

Ενας... άλλος άνθρωπος εμφανίστηκε την Τρίτη στο δικαστήριο από τον κατηγορούμενο ο οποίος πριν από δύο χρόνια καταδικάστηκε για διακίνηση 6,3 γραμμαρίων ηρωίνης.

Καθαρός από ναρκωτικά, άφησε πίσω του την παλιά ζωή και αφοσιώθηκε στην οικογένεια και τη δουλειά του. Και χθες το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας αναγνώρισε αυτή την προσπάθεια και μείωσε την ποινή του σε 2,5 χρόνια φυλάκιση.

Ο κατηγορούμενος από το Πεταλίδι είχε καταδικαστεί πρωτόδικα ως τοξικομανής σε 3,5 χρόνια φυλάκιση. Πάνω στην καταδίωξη από τους αστυνομικούς, είχε καταπιεί την ηρωίνη που είχε αγοράσει, για να μην τον πιάσουν, και είχε καταλήξει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η περιπέτειά του εκείνο το διάστημα τον έκανε να κόψει την ηρωίνη και να αναζητήσει βοήθεια το 2014 σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

Οσο για τότε, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας ήξεραν ότι ο κατηγορούμενος θα είχε καβάτζα μια μεγάλη ποσότητα και τον αναζήτησαν στο πατρικό του, στο Πεταλίδι. Κατάφεραν να τον βρουν να οδηγεί το αυτοκίνητό του και στο σήμα τους δεν σταμάτησε, οπότε άρχισε το κυνηγητό στους δρόμους. Οι αστυνομικοί τον έβλεπαν να βάζει κάτι στο στόμα του και μετά από 10 λεπτά που έκανε στην άκρη βρήκανε στο αυτοκίνητο σε μορφή βράχου 6,3 γραμ. ηρωίνης. Το μόνο που πρόλαβε να τους πει ο κατηγορούμενος πριν καταρρεύσει ήταν ότι είχε δώσει λάδι και είχε πάρει 15 γραμ. ηρωίνη από έναν Ρομά στην Αθήνα.

Χθες στην απολογία του υποστήριξε ότι είχε προμηθευτεί κάπου 10 γραμ. ηρωίνης και κατάπιε γύρω στα 4 γραμ. πριν κάνει στην άκρη και τον συλλάβουν οι αστυνομικοί.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε επίσης για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και οπλοφορία (σ.σ. είχε στο αυτοκίνητο μια φαλτσέτα) και του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 800 ευρώ.

Ν.Κ.

 


NEWSLETTER