Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 08:47

6 χρόνια για την κλοπή υπολογιστών από το 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Σε κάθειρξη 6 χρόνων καταδικάστηκε ένας Ελληνας κατηγορούμενος από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ο οποίος έκλεβε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο 24ο Δημοτικό Καλαμάτας και τους πωλούσε.

Ομως ένα laptop διέθετε ειδικό λογισμικό εντοπισμού κι έτσι οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στο σπίτι του συγκατηγορουμένου του, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 1 χρόνου με αναστολή για κλεπταποδοχή. Αυτός είπε στους αστυνομικούς ότι αγόρασε το laptop από τον άλλο κατηγορούμενο για 150 ευρώ.

Εκπαιδευτικός η οποία κατέθεσε χθες είπε πάντως ότι οι υπολογιστές αυτοί δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ, ενώ έχασε και τη δουλειά της η μητέρα του ενός κατηγορουμένου, που ήξερε πως ο γιος της το έκανε αλλά δεν μίλησε. Οι κλοπές στο σχολείο ξεκίνησαν στις αρχές Μαΐου και συνεχίστηκαν για ένα μήνα. Αυτό που παραξένεψε τους διδάσκοντες ήταν ότι δεν χτύπησε καμία από τις φορές ο συναγερμός, ενώ δεν υπήρχε κανένα ίχνος διάρρηξης. Το μυστήριο λύθηκε όταν στα τέλη του ίδιου μήνα η διευθύντρια του σχολείου κατήγγειλε ότι από το μεσημέρι της 28ης έως και το πρωινό της 29ης κλάπηκε και ένα laptop. Είχαν προηγηθεί μέσα στο μήνα 6 ακόμα κλοπές ηλεκτρονικών υπολογιστών, χωρίς ο δράστης να αφήσει ίχνη. Κι αφού εντοπίστηκε το laptop και οδηγήθηκαν οι αστυνομικοί στον κατηγορούμενο ο οποίος έκανε τις κλοπές, αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο γιος μιας από τις καθαρίστριες του σχολείου γι' αυτό και έμπαινε "αθέατος" τα μεσημέρια.

Χθες στη δίκη δεν προσήλθε κανένας από τους δύο κατηγορουμένους, ενώ το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση αυτού στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης κι έτσι δεν θα πάει φυλακή.

Ν.Κ.