Πέμπτη, 09 Μαϊος 2019 10:17

Μεσσηνία: Δύο αιώνες φυλακή σε Ζακυνθινό για μεταφορά μεταναστών

Μεσσηνία: Δύο αιώνες φυλακή σε Ζακυνθινό για μεταφορά μεταναστών

 

Σε δύο αιώνες κάθειρξη και χρηματική ποινή 4,1 εκατ. ευρώ καταδίκασε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Ζακυνθινό και σε 123 χρόνια τον Πακιστανό, οι οποίοι κατηγορούνταν για την παράνομη μεταφορά 40 παράτυπων μεταναστών.

Ο Κυπαρίσσιος διασώστης του ΕΚΑΒ αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών, καθώς στο δικαστήριο είχαν καταθέσει μάρτυρες οι οποίοι βεβαίωσαν ότι είχε 24ωρη βάρδια.

Οι 40 Πακιστανοί μετανάστες είχαν έρθει το Νοέμβριο του 2017 στην περιοχή του Μαράθου Τριφυλίας με λεωφορεία και ταξί σε ομάδες των 4-5 ατόμων από την Αθήνα και άλλα μέρη της Ελλάδας, ώστε στις 23 τα ξημερώματα να επιβιβαστούν σε ένα ταχύπλοο ιδιοκτησίας του Ζακυνθινού για να πάνε στην Ιταλία, με κυβερνήτη τον Πακιστανό κατηγορούμενο.

Ο Κυπαρίσσιος κατηγορείτο ότι ήταν ένας από τους Ελληνες οι οποίοι παραλάμβαναν με το αυτοκίνητό τους τους παράτυπους μετανάστες από το ΚΤΕΛ Γαργαλιάνων και τους μετέφεραν σε ένα δασάκι για να κρυφτούν κοντά στην ακτή του Μαράθου, μέχρι την επιβίβασή τους στο ταχύπλοο.

Η δίκη για τη μεταφορά των 40 Πακιστανών ξεκίνησε στις 18 Απριλίου και η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε την επομένη 19, αλλά η απόφαση βγήκε χθες. Ο Πακιστανός κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε λιγότερα χρόνια, γιατί το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων, ενώ και οι δύο κατηγορούμενοι θα εκτίσουν τα 25 από τα συνολικά 210 έτη που καταδικάστηκε ο Ελληνας (χωρίς κανένα ελαφρυντικό) και τα 123, που καταδικάστηκε ο Πακιστανός, ο οποίος θα απελαθεί αφού εκτίσει την ποινή του και θα μπει στη λίστα ανεπιθύμητων αλλοδαπών για 10 χρόνια.   

Ν.Κ.