Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 17:33

Αναβολή της δίκης για την υπεξαίρεση στο Νοσοκομείο

Γράφτηκε από την
Αναβολή της δίκης για την υπεξαίρεση στο Νοσοκομείο

Αναβολή για τις 24 Σεπτεμβρίου πήρε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας η υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού που ξεπερνά τα 462.000 ευρώ, από τις καταβολές νοσηλίων των ασφαλιστικών ταμείων, για την οποία καταδικάστηκε πέρυσι τον Ιανουάριο πρώην ταμίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε κάθειρξη 12 χρόνων, με την ελαφρυντική περίσταση της ειλικρινούς μετάνοιας και με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε κατά πλειοψηφία γιατί ο συνήγορος υπεράσπισης Μιχάλης Δημητρακόπουλος -ο οποίος έστειλε χθες στο δικαστήριο μια συνεργάτιδά του- επικαλέστηκε εκ νέου ότι δεν πήρε άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, γιατί υπάρχει απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας για αποχή των δικηγόρων στα ποινικά δικαστήρια στις μετά από διακοπή συνεδριάσεις.

Αρχικά, η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν να γίνει στις 26 Μαρτίου, αλλά ο συνήγορος μέσω συνεργάτιδάς του δικηγόρου Καλαμάτας γνωστοποίησε στο Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας ότι παρίσταται σε άλλη υπόθεση, ζητώντας αναβολή. Μπροστά όμως στον κίνδυνο παραγραφής κάποιων από τα αδικήματα, αλλά και της αδυναμίας εξεύρεσης άλλης δικασίμου αφού τα πινάκια είναι γεμάτα, το δικαστήριο διέκοψε για την επομένη 27 Μαρτίου, οπότε μέσω τρίτου ο συνήγορος επανήλθε με το ίδιο κώλυμα. Ετσι λοιπόν, η δίκη διεκόπη για τις 12 Απριλίου με την προοπτική να γίνει οπωσδήποτε, αλλά ο Μιχ. Δημητρακόπουλος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο εναντίον του προέδρου Εφετών Καλαμάτας, μετά την απόφαση της έδρας να απορρίψει το αίτημα αναβολής, το οποίο υποβλήθηκε εκ νέου και να διορίσει αυτεπάγγελτα δικηγόρο.

Η δίκη, τελικά, διακόπηκε για χθες, ενώ προήδρευσε άλλος πρόεδρος Εφετών.

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο προχώρησε τότε στην απόφαση αυτή έπειτα και από τη θετική πρόταση του εισαγγελέα για την πρόοδο της δίκης, καθώς κάποια από τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα ο κατηγορούμενος, παραγράφονται. Την πρόταση αυτή ο εισαγγελέας υπερασπίστηκε και χθες ζητώντας την πρόοδο της δίκης χωρίς να εισακουστεί.

Σύμφωνα με το πόρισμα ελεγκτών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ), η υπεξαίρεση γινόταν από το 1995 ως το 2010. Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή το Μάιο του 2014, όταν ο επί 17 έτη (1995-2012) ταμίας του Νοσοκομείου τέθηκε σε αργία. Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών, τα νοσήλια και οι ασφαλιστικές εισφορές που παρακρατήθηκαν και δεν αποδόθηκαν στο ταμείο του Νοσοκομείου ήταν συνολικά 462.375,85 ευρώ.

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER