Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 19:16

Γύθειο: 3 χρόνια για πλαστογραφία και απάτη

Γράφτηκε από την
Γύθειο: 3 χρόνια για πλαστογραφία και απάτη

Σε φυλάκιση 3 χρόνων με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μια πρώην τραπεζική υπάλληλος Γυθείου για πλαστογραφία και απάτη.

Η υπάλληλος πλαστογράφησε 165 φορές την υπογραφή δύο πελατών της τράπεζας, έπαιρνε δάνεια στο όνομά τους και τα... ξεπλήρωνε με άλλο δάνειο. Αυτό ξεκίνησε να γίνεται το 2002 και συνεχίστηκε μέχρι το 2013. Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν πελάτισσα της τράπεζας κατέθεσε αγωγή τον Οκτώβριο του 2015 γιατί είχαν βγει ερήμην της 9 τραπεζικά προϊόντα στο όνομά της και ζητούσε να απαλλαγεί.

Εν τω μεταξύ, η υπάλληλος είχε βγει πρόωρα στη σύνταξη ένα χρόνο πριν με εθελουσία έξοδο, οπότε δεν είχε πλέον τη δυνατότητα να εκδίδει νέα δάνεια για να ξεπληρώνει τα παλιά - κι έτσι το τελευταίο δάνειο που πήρε πριν την εθελουσία στο όνομα της πελάτισσας "κοκκίνησε" γιατί δεν πληρώνονταν οι δόσεις.

Η τράπεζα μαζί με τους τόκους και τις προσαυξήσεις αξιώνει από την πρώην υπάλληλό της 61.135 ευρώ. Οπως ειπώθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, η υπάλληλος, αφού κατατέθηκε σε βάρος της αγωγή από την τράπεζα το Νοέμβριο 2018, κατέβαλε 35.600 ευρώ και άλλα 800 ευρώ μετά από 7 μήνες, και έκτοτε τίποτα.

Το δικαστήριο πάντως της αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ν.Κ.


NEWSLETTER