Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 20:30

Ξεκίνησε η δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Κοίτα Λακωνίας

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησε η δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Κοίτα Λακωνίας

 

Ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας -και διεκόπη για τις 2 Ιουλίου- η εκδίκαση υπόθεσης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άντρα στην Κοίτα Λακωνίας, στις 4 Αυγούστου 2011, από τον κατηγορούμενο ο οποίος ήταν συγχωριανό του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος πέτυχε τον παθόντα απογευματινή ώρα έξω από ένα σούπερ μάρκετ, κοντά στο ΚΤΕΛ της περιοχής. Μόλις τον είδε σταμάτησε το αυτοκίνητό του -σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο-, κατέβηκε και έστησε με το θύμα καβγά, ενώ έβγαλε κι ένα πυροβόλο όπλο αποφασιμένος να τον σκοτώσει. Πυροβόλησε λοιπόν, όπως λέει το κατηγορητήριο, από τα δύο μέτρα, αλλά αστόχησε γιατί ο άλλος εν τω μεταξύ όρμησε πάνω του, με αποτέλεσμα να φάει μια σφαίρα σχεδόν εξ επαφής στο δεξί βραχίονα, που του προκάλεσε διαμπερές τραύμα.

Χθες η διαδικασία συνεχίστηκε μέχρι και την απολογία του κατηγορούμενου ο οποίος δεν αποδέχεται την κατηγορία, ενώ το πυροβόλο όπλο δεν βρέθηκε ποτέ. Αφορμή για όλο αυτό στάθηκε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένα περιστατικό με τη μάνα του παθόντα και τον κατηγορούμενο νωρίτερα το πρωί της ίδιας ημέρας - ωστόσο, δεν ζουν σήμερα ούτε η μάνα αλλά ούτε ο γιος και παθών στην υπόθεση, για να εξηγήσουν τις συνθήκες.

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος έχει κριθεί ομόφωνα ένοχος και έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 5 χρόνων, αλλά κατά της απόφασης άσκησε έφεση ο εισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας για αναψηλάφηση της δίκης, η οποία ξεκίνησε από την αρχή.

Ν.Κ.


NEWSLETTER