Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 08:26

Δικαστικές αποφάσεις για διανοίξεις δρόμων

Γράφτηκε από την
Δικαστικές αποφάσεις για διανοίξεις δρόμων

 

Αποφάσεις που οδηγούν στη διάνοιξη των οδών Μπουλούκου, Βουλγαροκτόνου και Ψαρών εξέδωσε το Μονομελές Εφετείο Καλαμάτας, μετά από σχετικές αιτήσεις του δήμου.

Οι αποφάσεις αυτές, σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, έχουν ως εξής:

1) Η 104/2019 απόφαση καθορίζει την προσωρινή τιμή αποζημίωσης για τη ρυμοτομική απαλλοτρίωση και τη διάνοιξη των οδών Βουλγαροκτόνου (νότια της Κρήτης) και Μεθώνης. Η απόφαση αυτή αποτελεί προαπαιτούμενο για τη διάνοιξη, έργο που είναι δυνατόν να περιληφθεί στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

2) Η 75/2019 απόφαση καθορίζει την προσωρινή τιμή αποζημίωσης για τη ρυμοτομική απαλλοτρίωση και τη διάνοιξη της οδού Ψαρών. Ο δήμος αποσκοπεί στη διάνοιξη του δρόμου αυτού σε περιοχή νότια της οδού Μακεδονίας και δυτικά του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Η διάνοιξη της συγκεκριμένης οδού θα επιφέρει βελτίωση της συγκοινωνίας μεταξύ του κέντρου της πόλης και του λιμανιού.

3) Η 108/2019 απόφαση οδηγεί στην ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού Μπουλούκου, από την οδό Δαμηλάτη έως την οδό Μιχάλου (έχει παραμείνει ένα μικρό αδιάνοικτο κομμάτι στην Μπουλούκου). Η πλήρης διάνοιξη της οδού Μπουλούκου, που θα γίνει άμεσα, θα βελτιώσει σημαντικά τη συγκοινωνία στην περιοχή νότια του σταθμού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.


NEWSLETTER