Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 08:09

Μεσσηνία: Προφυλάκιση 33χρονου για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Προφυλάκιση 33χρονου για απόπειρα ανθρωποκτονίας

 

Στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενος οδηγήθηκε ο 33χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας με ένταλμα, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ομοφύλων του.

Πρόκειται για ένα επεισόδιο μεταξύ Ρομά που είχε γίνει πριν ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 12 Νοεμβρίου όταν για να... λύσουν τις διαφορές τους άνοιξαν πόλεμο με πυροβολισμούς στην παλιά εθνική για Αθήνα, στο ύψος του Αριοχωρίου.

Οι διωκτικές αρχές έμαθαν ποιος είναι και έψαξαν για να τον βρουν μετά τη μήνυση που κατέθεσαν οι παθόντες, ενώ το ένταλμα της ανακρίτριας (αφού υπήρχαν όλα τα στοιχεία και σχηματίστηκε η δικογραφία σε βάρος του) βγήκε δύο ημέρες πριν τη σύλληψη του 33χρονου, και συγκεκριμένα στις 11 του μήνα. Ο κατηγορούμενος μάλιστα είχε εγκαταλείψει το Ασπρόχωμα όπου φέρεται ως κάτοικος και οι αστυνομικοί τον βρήκαν στη Μεσσήνη και τον συνέλαβαν.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, όπως μάθαμε όλα έγιναν στη 1 το μεσημέρι και καθημερινή με κίνηση στο συγκεκριμένο δρόμο. Ο προφυλακισθείς επέβαινε στο ένα αυτοκίνητο με δύο ακόμα μέσα, ενώ οι άλλοι τρεις Ρομά σε ένα άλλο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 33χρονος ενώ τα δύο οχήματα βρίσκονταν εν κινήσει πάνω στην παλιά εθνική, έβγαλε καραμπίνα και πυροβόλησε προς το αυτοκίνητο των άλλων με πρόθεση να τους σκοτώσει.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε το Σάββατο στην ανακρίτρια, προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του (κατηγορείται επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία) και μαζί με την εισαγγελέα αποφάσισαν να προφυλακιστεί, καθώς -εκτός από τους ομοφύλους του- θα μπορούσε να είχε κινδυνεύσει να σκοτωθεί οποιοσδήποτε άλλος διερχόμενος οδηγός ή επιβάτης αυτοκινήτου είχε την ατυχία να διασταυρωθεί μαζί του, τη στιγμή που πυροβολούσε μέσα από το αυτοκίνητο προς τους άλλους. 


NEWSLETTER