Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 08:59

Αποφασίζει για την 24χρονη Γεωργιανή το Δικαστικό Συμβούλιο Καλαμάτας - Στο “Μητέρα” το βρέφος

Αποφασίζει για την 24χρονη Γεωργιανή το Δικαστικό Συμβούλιο Καλαμάτας - Στο “Μητέρα” το βρέφος

 

 

Ισως και σήμερα να συνεδριάσει το Δικαστικό Συμβούλιο Καλαμάτας για να εξετάσει τη διαφωνία που προέκυψε το Σάββατο μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας για την προφυλάκιση ή μη της 24χρονης Γεωργιανής, που τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου κατηγορείται ότι πέταξε σε υπόγειο κάδο απορριμμάτων στην οδό Αριστοτέλους και Κανάρη το μωρό της, που είχε γεννηθεί 4 μέρες πριν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Θυμίζουμε ότι η διαφωνία αφορούσε και το χαρακτηρισμό της κατηγορίας για την πράξη της μητέρας, αν ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας ή απόπειρα παιδοκτονίας, οπότε το δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί και γι’ αυτό.

Να αναφέρουμε ότι το συμβούλιο πρέπει να απαντήσει εντός 5 ημερών (από το Σάββατο), όμως υπάρχει και η μικρότερη προθεσμία των 3 ημερών από τη στιγμή που η εισαγγελέας κατέθεσε την πρότασή της.

Στο μεταξύ, η Γεωργιανή κατηγορουμένη βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό σε σπίτι φιλικού της προσώπου, εκεί που οι αστυνομικοί το πρωί της περασμένης Τετάρτης την βρήκαν και την συνέλαβαν, ενώ χθες το πρωί το μωρό της αναχώρησε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για το Κέντρο Βρεφών “Μητέρα”, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση που γνωστοποιήθηκαν σε δημόσιες δηλώσεις από τους συνηγόρους της, η 24χρονη φέρεται να υποστήριξε στο ανακριτικό της υπόμνημα ότι δεν πέταξε το μωρό μέσα, αλλά το άφησε πάνω στον κάδο. Επίσης, πρόσωπα από το φιλικό περιβάλλον της Γεωργιανής μητέρας επιρρίπτουν ευθύνες στον πατέρα του παιδιού και λένε ότι αδιαφόρησε για τη μητέρα και το παιδί, φέροντας τη νεαρή γυναίκα σε απόγνωση.