Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 10:13

Μεσσηνία: Τρεις προφυλακίστηκαν για χασισοσυμμορία

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Τρεις προφυλακίστηκαν για χασισοσυμμορία

Οι 3 από τους συνολικά 10 κατηγορούμενους οι οποίοι πέρασαν την Παρασκευή και το Σάββατο την πόρτα του ανακριτή, για να απολογηθούν κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικού δικτύου, το οποίο φέρεται ότι εμπορευόταν αλβανικό χασίς και ελληνικό από τον Ταΰγετο, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και θα οδηγηθούν στις φυλακές ως υπόδικοι.

Οι άλλοι 10 από το δίκτυο -το οποίο σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές αποτελείτο από δύο εγκληματικές οργανώσεις και εξαρθρώθηκε την περασμένη Δευτέρα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας- αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα για να δίνουν το “παρών”.
Οι τρεις που θα οδηγηθούν στη φυλακή είναι τα φερόμενα ως ηγετικά μέλη των δύο φερόμενων ως εγκληματικών ομάδων, και είναι ένας 61χρονος επιτηδευματίας κάτοικος Καλαμάτας και δύο 39χρονοι, κάτοικος Αθηνών ο ένας και Αλβανός κάτοικος Μεσσήνης ο άλλος.
Θυμίζουμε ότι σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν 10 άτομα στη Μεσσήνη, την Καλαμάτα, την Αθήνα και το Λουτράκι Κορινθίας, ενώ δύο ακόμα κρατούνται ως υπόδικοι στις φυλακές, καθώς είχαν συλληφθεί σε προγενέστερο χρόνο για καλλιέργεια χασίς. Το δίκτυο φέρεται να διακινούσε συστηματικά κοκαΐνη και ναρκωτικά χάπια, αλλά κυρίως χασίς, στην Αθήνα, την Κορινθία και τη Μεσσηνία.

ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΔΥΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για ναρκωτικά και για τις -κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και για τα βεγγαλικά-εκρηκτικά, περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, επίσης κατηγορούμενο ως μέλος των εγκληματικών οργανώσεων. Το δίκτυο που φέρονται να είχαν στήσει αποτελείτο από δύο αυτοτελείς οργανώσεις, που αριθμούσαν η μια 5 άτομα και η άλλη 8.
Στη μια οργάνωση ως αρχηγός φέρεται ο 61χρονος επιτηδευματίας, κάτοικος Καλαμάτας, και ως μέλη ένας 55χρονος Καλαματιανός αυτοκινητιστής και οι δύο έγκλειστοι στις φυλακές: ένας 57χρονος, ο οποίος είχε πιαστεί το Μάιο, για την καλλιέργεια φυτείας χασίς στην Αλαγονία με 202 δενδρύλλια, και ένας 53χρονος ο οποίος είναι υπόδικος από πέρυσι το Δεκέμβριο, καθώς στο σπίτι του στην Καλαμάτα είχαν βρεθεί πάνω από 37 κιλά χασίς. Την πεντάδα συμπλήρωνε ένας 46χρονος κάτοικος Αθήνας ο οποίος δεν συνελήφθη καθώς είχε διακόψει τη δράση του σε προγενέστερο χρόνο.

ΜΕ ΜΕΛΗ ΝΗΣΙΩΤΕΣ

Στην άλλη οργάνωση ως ηγετικά μέλη φέρονται ο 39χρονος κάτοικος Αθηνών και ο 39χρονος Αλβανός κάτοικος Μεσσήνης. Ενας 59χρονος κάτοικος Αθήνας συνελήφθη ως αποθηκάριος της εν λόγω οργάνωσης, καθώς σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές στο σπίτι του έκρυβαν τις ποσότητες χασίς, που κυρίως προμηθευόταν ο 39χρονος Αλβανός σε ταξίδια στη χώρα του. Ως μέλη της κατηγορούνται ακόμη ένας 47χρονος μανάβης από τη Μεσσήνη, ένας 41χρονος Αλβανός επίσης κάτοικος Μεσσήνης, ένας 47χρονος αγρότης κάτοικος Μεσσήνης, ένας 41χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από το Λουτράκι Κορινθίας και ένας 35χρονος Καλαματιανός.
Στις έρευνες κατασχέθηκαν πάνω από 3,5 κιλά χασίς, 14 δενδρύλλια χασίς, πιστόλια, 202 κροτίδες, οχήματα κ.ά.


NEWSLETTER