Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 09:22

Μεσσηνία: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κατηγορούμενος για εμπρησμό στο Χανδρινού

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κατηγορούμενος για εμπρησμό στο Χανδρινού

 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στην ανακριτική αρχή Καλαμάτας ο άνδρας που συνελήφθη τη Δευτέρα ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού σε αγροτοδασική έκταση στον Προφήτη Ηλία Χανδρινού, στον Δήμο Πύλου - Νέστορος.

Ο άνδρας, στον οποίο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου κατόπιν μαρτυριών κατοίκων, οι οποίοι τον είδαν να βάζει τη φωτιά στα πρανή του δρόμου που οδηγεί στην Πλατανόβρυση, στην έξοδο από το Χανδρινού. Η ανακριτική διαδικασία διεξήχθη από αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου, ενώ η κατηγορία που αποδόθηκε στο δράστη του εμπρησμού ήταν σε βαθμό κακουργήματος, καθώς του αποδόθηκε πρόθεση.

Θυμίζουμε ότι οι πυροσβέστες αντιμετώπισαν μεγάλη δυσκολία στο να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς γιατί δεν είχαν εύκολη πρόσβαση. Εκτιμάται ότι κάηκαν περί τα 50 στρέμματα και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος είπε ότι θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερες και σοβαρότερες απώλειες, αν ο άνεμος φυσούσε προς το Χανδρινού. Η φωτιά έκαιγε πάνω από το χωριό και χρειάστηκαν ρίψεις νερού από ελικόπτερο και κινητοποίηση των κατοίκων με τα τρακτέρ τους, ώστε οι πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν όλη την υποστήριξη που χρειάζονταν, για να καταφέρουν να μην επεκταθεί η φωτιά προς τα σπίτια του χωριού.


NEWSLETTER