Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 18:41

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας για το θάνατο της Ebru Timtik

Γράφτηκε από τον
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας για το θάνατο της Ebru Timtik

Την αγανάκτησή του για τον θάνατο από απεργία πείνας της φυλακισμένης Τουρκάλας δικηγόρου Ebru Timtik, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.

Παράλληλα εκφράζει την αλληλεγγύη του σε κάθε διωκόμενο πολίτη της γειτονικής χώρας και ιδιαίτερα στους συναδέλφους τους δικηγόρους.

Χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου σημειώνεται: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας εκφράζει την αγανάκτησή του για τον θάνατο της φυλακισμένης συναδέλφου μας Ebru Timtik, μετά από μακρά και εξαντλητική απεργία πείνας, στις 27/8/2020 στην Τουρκία.
Η Ebru Timtik και ο Aytac Unsal φυλακίστηκαν με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση μετά από δίκη παρωδία, κατά παράβαση κάθε εγγύησης του κράτους δικαίου, γιατί υπερασπίσθηκαν θύματα κρατικής βίας, δηλαδή γιατί άσκησαν το καθήκον τους ως δικηγόροι. Καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξης για τον λόγο αυτό και άρχισε ένα τιτάνιο αγώνα, διεκδικώντας δίκαιη δίκη, ο οποίος δυστυχώς κατέληξε στον θάνατό της μετά από απεργία πείνας 238 ημερών.
Η Ebru Timtik, με το πλούσιο έργο της ως μέλος της οργάνωσης “Νομικό Γραφείο του Λαού” και ως υπερασπίστρια θυμάτων κρατικής βίας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, θα συμβολίζει για πάντα την αξία και το πραγματικό νόημα του δικηγορικού λειτουργήματος όπου γης.
Ως Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε διωκόμενο δημοκρατικό πολίτη στη γειτονική χώρα, και ιδιαίτερα στους συναδέλφους μας δικηγόρους που είναι υποχρεωμένοι να επιτελούν τα καθήκοντά τους σε συνθήκες κατά τις οποίες κινδυνεύει καθημερινά ακόμα και η ίδια η ζωή τους.
Η ελληνική πολιτεία έχει υποχρέωση να πρωτοστατεί στην αποκάλυψη σε όλο τον κόσμο του φασιστικού προσώπου του καθεστώτος της γείτονος χώρας. Η κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας θα πρέπει να πάψει να εθελοτυφλεί και να πάψει να καλλιεργεί τον εφησυχασμό στον λαό μας και τις αυταπάτες περί καλής γειτονίας, όταν οι γείτονές μας λειτουργούν με πρωτοφανή επιθετικότητα σε βάρος της χώρας μας. Θα πρέπει πλέον να αντιληφθούμε ότι η γειτονική χώρα εκτός από τα ζητήματα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ στα οποία κατάφωρα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, θέτει θέματα για διεκδίκηση κατοικημένων νησιών μας, για αφοπλισμό των νησιών μας, για ζητήματα μειονότητας της Θράκης και γενικά ονειρεύεται και αποσκοπεί στην επαναφορά της περιοχής μας στην εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER