Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 07:55

10 χρόνια για κλεμμένα "παπάκια"

Γράφτηκε από την

Την... άκουσε από το Μονομελές Εφετείο ένας 29χρονος χρήστης ηρωίνης ο οποίος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη επειδή έκλεβε "παπάκια". Μάλιστα δεν του άρεσε καθόλου η απόφαση του δικαστηρίου και... ντράπηκε για την ελληνική δικαιοσύνη: «10 χρόνια για 5 μηχανάκια; Ντρέπομαι για την ελληνική δικαιοσύνη», είπε αποχωρώντας από την αίθουσα.

 

Αυτό που δεν είπε βέβαια αλλά προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, είναι οι 18 συλλήψεις του -οι περισσότερες για κλοπές- και οι πάμπολλες καταδίκες του επίσης για κλοπές. Και παρόλο που ζήτησε μια ευκαιρία από το δικαστήριο για να βγει έξω και να παρακολουθήσει πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, η πρόεδρος δεν πείστηκε για την ειλικρίνειά του. 

Λίγο πριν στην απολογία του ο 29χρονος είχε ισχυριστεί ότι έκλεβε τα "παπάκια" επειδή τον ταλαιπωρεί ένα απόστημα στο πόδι από παλιό τροχαίο και δεν μπορεί να περπατάει. Και επειδή, όπως είπε, αυτοκίνητο δεν έχει, αλλά ούτε λεφτά για ταξί, χρειάζονταν ένα μέσο μετακίνησης! 

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν να οδηγεί ένα κλεμμένο μηχανάκι στην οδό Αθηνών τον περασμένο Αύγουστο. Τα 5 "παπάκια" τα έκλεψε πέρυσι, το διάστημα από 23 Μαΐου μέχρι 31 Αυγούστου. Ολα τα μηχανάκια βρέθηκαν παρατημένα και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ σε μια περίπτωση η κοπέλα που έχασε το "παπί" της είχε δει τον κατηγορούμενο να το οδηγεί στην περιοχή της Τέντας και ειδοποίησε την Αστυνομία. Σε μια άλλη περίπτωση ο ιδιοκτήτης αναγνώρισε στο πρόσωπο του κατηγορούμενου τον άνθρωπο που τον πλησίασε μισή ώρα πριν του κλέψουν το μηχανάκι. Ενας τρίτος στάθηκε πιο άτυχος, καθώς πήρε πίσω το "παπί" του... γυμνό, αφού είχαν αφαιρέσει σχεδόν τα πάντα από πάνω.