Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 12:16

Καλαμάτα: Διακοπή για 19 Οκτωβρίου στη δίκη για τη φονική σαΐτα

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Διακοπή για 19 Οκτωβρίου στη δίκη για τη φονική σαΐτα

Για τις 19 του μήνα διέκοψε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας τη δίκη για τους 7 κατηγορούμενους, τους 6 σαϊτολόγους και τον αντιδήμαρχο (τότε δημοτικό σύμβουλο) Νίκο Μπασακίδη, για τη φονική σαΐτα που αφαίρεσε τη ζωή του 54χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη στον περσινό σαϊτοπόλεμο, ανήμερα το Πάσχα.

Διακοπή προκειμένου να συνδικαστούν δόθηκε από το δικαστήριο και για την εκδίκαση συμπληρωματικής δικογραφίας με κατηγορούμενους τον τέως δήμαρχο Καλαμάτας και νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον τότε πρόεδρο της “Φάρις” Γιάννη Δούζη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Σαϊτομάχων Καλαμάτας εκείνη την περίοδο. Οι τρεις τελευταίοι προέκυψαν κατηγορούμενοι μετά τη διαταγή έρευνας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για τυχόν ποινικές ευθύνες εμπλεκομένων στη διοργάνωση (χρηματοδότηση και προμήθεια των μπουλουκιών με μπαρούτι και υλικά), τη διεξαγωγή και τη λήψη μέτρων (ακόμα και στη φύλαξη των υλών και σαϊτών) του περσινού σαϊτοπόλεμου.

Χθες τη διακοπή αποφάσισε το δικαστήριο κατόπιν αιτήματος κάποιων εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι ζήτησαν την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού της δικογραφίας από πραγματογνώμονα. Η πολιτική αγωγή και η συνήγορος του πρώην προέδρου της “Φάρις” επιχειρηματολόγησαν πάντως υπέρ της προόδου της δίκης. Μετά από διακοπή και τη σύμφωνη πρόταση της εισαγγελέα η έδρα αποφάσισε να εκτυπωθούν όλα τα πλάνα (και των τριών βίντεο) και εφόσον στην επόμενη συνεδρίαση κριθεί μετά και από αυτό απαραίτητη η διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης, τότε θα δοθεί αναβολή.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά την έναρξη της διαδικασίας και αφού διατυπώθηκε το αίτημα αναβολής για την εξέταση των βίντεο από πραγματογνώμονα, ώστε να διαφανεί καρέ-καρέ από πού ακριβώς έφυγε η φονική σαΐτα και τι πορεία διέγραψε, η πρόεδρος του δικαστηρίου σχολίασε πως σε κανένα πλάνο δεν αποτυπώνεται να φεύγει από κάποιο συγκεκριμένο σημείο η σαΐτα.

Θυμίζουμε κλείνοντας ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχε δοθεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας αναβολή στη δίκη για χθες, όπως και πέρυσι το Μάιο από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, γιατί δεν είχαν έρθει οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας για ένα βίντεο, το οποίο βρισκόταν στα χέρια των αστυνομικών αρχών και εφέρετο ότι έδειχνε τη φονική σαΐτα να φεύγει από το ταγάρι του καπετάνιου του μπουλουκιού "Επίλεκτοι του Αγ. Σίδερη". Πάντως εξαρχής η υπεράσπιση των σαϊτολόγων δεν αποδέχτηκε την προαναφερόμενη εκδοχή (σ.σ. ότι έφυγε η σαΐτα από το ταγάρι του καπετάνιου).

Ν.Κ.


NEWSLETTER