Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 07:50

Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας: Ισόβια στον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας Γυφτέα

Γράφτηκε από την
Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας: Ισόβια στον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας Γυφτέα

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας στον κατηγορούμενο ως φυσικό αυτουργό της στυγνής δολοφονίας του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα, που έγινε στις 28 Φεβρουαρίου 2011 στα Γιαννιτσάνικα.

Ο 47χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για συναυτουργία σε ανθρωποκτονία και συναυτουργία σε ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, χωρίς να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά που ζητήθηκαν από τους συνηγόρους του.
Ειδικότερα, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την πρώτη πράξη και επιπλέον κάθειρξη 10 ετών για τη δεύτερη πράξη.
Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη το 2019, σε τυχαίο έλεγχο στο πλαίσιο διερεύνησης άλλης ποινικής υπόθεσης, ενώ είχε παραπλανήσει τις αρχές με ψεύδη ληξιαρχική πράξη θανάτου, ότι δήθεν είχε πεθάνει από το 2014, για να χαθούν τα ίχνη του.
Ο Καλαματιανός ηθικός αυτουργός της υπόθεσης αυτής έχει καταδικαστεί από το 2018 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ηθική αυτουργία σε ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.
Υπερασπιστές του 47χρονου κατηγορούμενου ήταν οι δικηγόροι Αθηνών Θεόδωρος Μαντάς και Τρύφων Βασίλαινας, ενώ συνήγοροι της οικογένειας του θύματος οι δικηγόροι Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης και Χρυσόθεμις Αμανατίδη.


NEWSLETTER