Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 10:00

Ψηφιοποιήθηκαν 200.000 δελτία ποινικού μητρώου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Ψηφιοποιήθηκαν 200.000 δελτία ποινικού μητρώου στην Καλαμάτα

Ολοκληρώθηκε στα Δικαστήρια της Καλαμάτας η ψηφιοποίηση των περίπου 200.000 δελτίων ποινικού μητρώου, στο πλαίσιο του έργου "Εθνικό Ποινικό Μητρώο".



Η διαδικασία, την οποία ανέλαβε ιδιωτική εταιρεία για λογαριασμό του υπουργείου Δικαιοσύνης, ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε νωρίτερα από τα μέσα Μαρτίου, που αρχικά αναμενόταν. Το διάστημα αυτό μάλιστα ολοκληρώνεται και η διαδικασία ψηφιοποίησης των δελτίων ποινικού μητρώου στα Δικαστήρια της Κυπαρισσίας.
Η ψηφιοποίηση των δελτίων είναι το πρώτο βήμα που απαιτείται για τη δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, ώστε να προχωρήσει η μηχανογράφηση των αρχείων ποινικού μητρώου σε όλα τα δικαστήρια της χώρας. Ηδη το ψηφιοποιημένο αρχείο του τμήματος Ποινικού Μητρώου των Δικαστηρίων της Καλαμάτας έχει αποσταλεί στον Αρειο Πάγο για την ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων. Ωστόσο, η κοινή βάση δεδομένων δεν αναμένεται να λειτουργήσει πριν το 2014, ενώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα συνεχίζεται η διαδικασία ψηφιοποίησης στα Δικαστήρια όλης της χώρας.
Να σημειωθεί επίσης ότι το απόρρητο των στοιχείων διασφαλίζεται μέσα από νομικές δικλείδες που έχουν προβλεφθεί στη σύμβαση των εταιρειών με το υπουργείο.

Ν.Κ.


NEWSLETTER