Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 16:50

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

Συνεχίζουν και αυτή την εβδομάδα την αποχή τους οι δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο επαναλειτουργίας των δικαστηρίων με την καθυστερημένη έκδοση ΚΥΑ.

Εξάλλου την ερχόμενη Πέμπτη μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου στα πλαίσια της δράσης «Ημέρες πανελλαδικής διαμαρτυρίας δικηγόρων» θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας.

Σε ό,τι αφορά την αποχή για αυτή την εβδομάδα, η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αναφέρει: «Αποφάσισε κατά πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων τα κάτωθι: Αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας από τα καθήκοντά τους για το χρονικό διάστημα από 12 Απριλίου, ημέρα Δευτέρα μέχρι και 16 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωση και τον εμπαιγμό όχι μόνο του κλάδου μας και του κύρους της δικαιοσύνης, αλλά και του συνόλου των λειτουργών αυτής. Με την καθυστερημένη έκδοση ΚΥΑ και το αιφνιδιαστικό άνοιγμα κάποιων διαδικασιών, αποφασίζουμε να απέχουμε από τα καθήκοντά μας από Δευτέρα 12/4 μέχρι και Παρασκευή 16/4. Ζητούμε από την κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης να αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για την ενιαία ρύθμιση όλων των προθεσμιών (πολιτικών και ποινικών υποθέσεων) με συγκεκριμένη αφετηρία. Ζητούμε από την κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης να παρατείνει σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο την έναρξη διενέργειας πλειστηριασμών, συνεκτιμώντας την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα λόγω των συνεπειών της πανδημίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αποφάσισε την Παρασκευή 16 Απριλίου να συνεδριάσει εκ νέου για λήψη περαιτέρω αποφάσεων».

Σχετικά με τη δράση διαμαρτυρίας, σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται: «Στις 15 Απριλίου 2021 και ώρα 12.00 τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, στα πλαίσια της δράσης «Ημέρες πανελλαδικής διαμαρτυρίας δικηγόρων» θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας για την αντιφατική και κακή νομοθέτηση, που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου, αιφνιδιάζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδεύει δικαιώματα πολιτών, καθώς επίσης και για τη συνεχιζόμενη αδράνεια της κυβέρνησης ως προς την οικονομική στήριξη του κλάδου. Η ανωτέρω συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος και τον νόμο 4703/2020, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων πρόληψης και προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και η απόσταση 1,5-2 μέτρων μεταξύ των συμμετεχόντων».