Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 21:43

Αναβλήθηκε για Δεκέμβριο η δίκη για τις πλημμύρες του 2016

Γράφτηκε από την
Αναβλήθηκε για Δεκέμβριο η δίκη για τις πλημμύρες του 2016

 

Αναβολή για τις 6 Δεκεμβρίου πήρε χθες η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας για τις καταστροφικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016.

Η αναβολή δόθηκε από το δικαστήριο, καθώς δύο από τους συνολικά εννέα κατηγορούμενους βρίσκονται σε καραντίνα λόγω Covid. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο τότε δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, αντιδήμαρχοι Καλαμάτας και Οιχαλίας, ο τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και του ΓΟΕΒ Παμίσου, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και ο γενικός διευθυντής του “Μορέα”. Η δίκη με την κατηγορία της συγκλίνουσας αμέλειας ήταν προγραμματισμένη για χθες 9 Ιουνίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, “άπαντες οι κατηγορούμενοι από συγκλίνουσα αμέλεια ήτοι από έλλειψη της προσοχής που όφειλαν κατά τις περιστάσεις και μπορούσαν να καταβάλουν και ενώ είχαν την ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αποτροπή πλημμύρας, δεν παρεμπόδισαν την επέλευση του αποτελέσματος αυτού και προξένησαν πλημμύρα, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπους και για ξένα πράγματα χωρίς να προβλέψουν το αξιόποινο αποτέλεσμα που παράχθηκε από τη συμπεριφορά τους”.

Κατηγορούμενοι είναι: Ο τότε δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, οι τότε αντιδήμαρχοι Σαράντος Μαρινάκης και Ανδρέας Καραγιάννης, ο τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιάννης Καμβυσίδης, ο τότε διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Βασίλης Τζαμουράνης, ο τότε προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ Ιπποκράτης Μπαζιωτόπουλος, ο γενικός διευθυντής του “Μορέα” Γιώργος Συριανός, ο τότε αντιδήμαρχος Οιχαλίας Δημήτρης Καραμπούλας και ο τότε πρόεδρος του ΓΟΕΒ Παμίσου Μιχάλης Μανωλέας.


NEWSLETTER